שואלת עבור אמא לגבי אבחון של טרשת נפוצה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

06/09/2016 | 09:26 | מאת: מגי ארמה

שלום! אני שואלת לגבי אמי. לפני כארבע שנים חוותה התקף ורטיגו חמור, והיתה מאושפזת במהלך יותר משבוע ימים בבי"ח פוריה בטבריה (לצערי זה קרה במהלך חופשה בצפון). לפני כחודש שוב התקף ורטיגו חמור, שלא נגמר עדיין. לפני כשבוע היינו בצפון, לרגל אירוע משפחתי, אמא היתה איתנו. יומיים אחרי שחזרנו, אמא פיתחה חום, מעל 39, שלא משתפר עם אקמול, צמרמורות קשות, בחילות, הקאות וסחרחורות, ופריחה בכל הגוף. הגענו לבי"ח שיבא, שם אמא עדיין מאושפזת (כבר מיום ששי האחרון), והיא מקבלת מס' סוגים של אנטיביוטיקה מחדש שמדובר בריקציה. עדיין אין לנו אבחנה מדוייקת. לקחו ביופסיה כדי לברר את הגורם לפריחה, ועדיין אין תוצאות בדיקות הדם. האם יכול להיות שמדובר בטרשת נפוצה? יש מס' סימפטומים שקראתי עליהם כאן בפורום, שמתאימים. ההתקפים החוזרים של הורטיגו, המחלה הזיהומית בזמן ההפוגה. בבקשה ענו לי מהר, אני ממש מודאגת. תודה רבה.

06/09/2016 | 09:31 | מאת: מגי ארמה

חשוב לציין שיש הגבלה משמעותית בתנועה. המפרקים כואבים מאוד, השרירים נוקשים, והיא ממש לא יכולה לזוז...

בדכ טרשת נפוצה אינה מתבטאת בחום גבוה ואין פריחה . הסיכוי שמדובר בטרשת, לכן נמוך.

מנהל פורום טרשת נפוצה