טקפידרה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

01/07/2016 | 17:20 | מאת: ניקיטה קושצ'ב

שלום, בת 16.5 מאובחנת כחולת טרשת נפוצה מזה כחצי שנה . אחרי טיפול ברביף שלא עזר והתקפים חוזרים הציעו לי להשתמש בטקפידרה. לא מצאתי עליה הרבה מידע חוץ מזה שהיא גורמת לפעמים לבעיות עיכול ואודם בפנים והיה לי חשוב לשאול אם התרופה משפיעה באיזה שהיא צורה על המוח ? על קבלת החלטות ? מה היא בעצם עושה ואיך היא פועלת ?

טקפידרה היא תרופה מאושרת בסל הבריאות לטיפול בטרשת נפוצה התקפית . היא אינה משפיעה באופן שלילי על החשיבה . דרך הפעולה שלה על המחלה אינה ברורה לחלוטין אך מניחים שיש לה אפקט על מערכת החיסון וכן מנגנון אנטי אוקסידנטי

04/07/2016 | 00:31 | מאת: ניקיטה

אני נוטלת פרדניזון כבר תקופה אחרי שהשתחררתי מבית חולים אחרי התקף שהיה לי , התחלתי עם מינון של 60 מג וכל שבוע אני יורדת ב10 מג ועכשיו אני כבר ב30 מג. אז רציתי לשאול אם בגלל שאני נוטלת את זה תקופה ארוכה יחסית אם הם כן משפיעים על המוח באיזה שהיא צורה ועל החשיבה או קבלת החלטות ? הם משפיעים באיזה שהיא צורה לא טובה על המוח ?

מנהל פורום טרשת נפוצה