טרשת נפוצה וטיסה לחו"ל

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

17/08/2015 | 12:33 | מאת: לילך

שלום רב, זו לא שאלה ברפואה ממש ועל כך אני מתנצלת, פשוט אנו די מיואשים ולא יודעים למי לפנות בנוגע לכך. אמא שלי חולה בטרשת נפוצה, מתפקדת (הולכת, רואה וכו') אך מקבלת טיפול מונע במסגרתו היא צריכה להזריק לעצמה 3 פעמים בשבוע ממזרקים מוכנים מראש. היא מעוניינת לטוס לנופש בחו"ל לתקופה של כשבוע. לשם כך היא זקוקה לאישור כלשהו כדי להעלות את המזרקים למטוס בלי בעיות. השאלה היא - מהם האישורים הללו? הנוירולוג אמר לה שצריך משהו כמו פנקס חיסונים שכתוב במספר שפות, ואילו רופא המשפחה נתן לה אישור בעברית ומתעקש שזה מספיק. היא לא יודעת מה נכון ואת מי עליה לשאול, וחוששת להגיע למצב בו לא יתנו לה לעלות למטוס בגלל זה... תוכלו לומר לי לאילו אישורים היא זקוקה? ואם לא, אולי תוכלו להפנות אותי לגורם מוסמך שיכול לענות על השאלה? אנו לא יודעים את מי לשאול... תודה רבה מראש

מכתב קצר באנגלית המציין שהיא סובלת מטרשת מטופלת באינטרפרון ושצריך להיות עימה בטיסה.

18/10/2015 | 21:45 | מאת: דודו

שלום לילך יכול להיות שכבר מצאת פתרון ובכל זאת הנושא מאוד פשוט. אני נסעתי לארה"ב עם מזרקים של קןפקסון. את צריכה להצטייד בפספורט רפואי שבו כתובה שמה של התרופה (קופקסון \ בטאפארון וכדומה). מי שצריך לתת לך פספורט שכזה (תעודת קרטון ריקה למילוי פרטים) זו האחות המייצגת את התרופה - אחות של טבע במקרה של קופקסון, אחות של באייר במקרה של בטאפארון וכדומה. על הפספורט חותם הנויירולוג של אמך. באמצעותו כעת אפשר להיות ניידים בכל מקום - הפספורט כתוב בעברית ובאנגלית

מנהל פורום טרשת נפוצה