חוששת

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

26/07/2015 | 11:30 | מאת: שגית

שלום רב! ביתי בת 20.5 , לפני כשנה היינו בטיול בחול יחד ולאורך 5 ימים היא נשאה תיק כבד ורק ביום החמישי היא טענה שכבד לה ובמהלך הטיסה היא נרדמה . כשחזרנו ארצה היא התלוננה על תחושה שונה ביד שמאל היא הציגה את זה כפגיעה בתחושה לאורך היד, תחושה שונה וגם כאב לה בצוואר. הלכנו לנויירולוג הוא שלח לemg ולmri צוואר. הכל יצא תקין. לאט לאט הכאבים עברו והתחושה חזרה תוך שבועיים הכל היה כרגיל. לפני כשלושה חודשיים הבת שלי הרגישה שיד שמאל שלה לאורך האמה כמעין חולשה וגם באצבעות הזרת , קמיצה ואמה. הלכה לאורטופד שאמר שזה מהכתף ואמר לא להתאמץ שישה שבועות ואף הלכה לבדיקה נוירולוגית מס שבועות לאחר מכן בשל תורים עמוסים כשכבר לא הרגישה את הסימפטומים ובבדיקה הפיזית העל היה בסדר. התחושות נעלמו . לפני שבועים שוב ברגישה באמה ובאצבעות יש שמאל מעט תחושה של חולשה. זה לא אומר שביא לא יגולה להרים וגו אלא מגדירה זאת כתחושה שונה. שוב הלכה לנוירולוגית ובבדיקה הכל תקין. לי יש מלא חששות ופחדים מפני טרשת נפוצה . יש לי מס שאלות: 1. האם התופעות שקרו באחרונה ביד שמאל יכולים לנבוע מעבודה ממושכת שלה מול מחשב ואכן הכל נובע מכך? 2. האם מה שקורה כעת ולפני שנה אין קשר? 3. אני הייתי רוצה שישלחו לmri מוח אך הרופאה לא הציעה כלל. האם לחששות שלי יש בסיס? 4. האם לעובדה שהרופאה כל הזמן בדקה אותה אחרי שעברו התסמינים וציינה שהכל בסדר ושהבת שלי חזקה ויש כוח אני יכולה להיות רגועה או שיש לבדוק רק בזמן אמת הבת שלי די כועסת עליי שאני מנסה לדרוש ממנה לשוב ולבדוק. אני מאוד מקווה שכל מה שקורה זה רק בעקבות אולי עבודתה אך מקנן בי חשש ופחד שנא חלילה וחס זה מעיד על טרשת נפוצה. אשמח לתשובות

מומלץ לפנות לנויורולוג נוסף לבדיקה ולשאול באופן מפורש האם יש תורך ב MRI.

26/07/2015 | 17:12 | מאת: שגית

תודה על תשובתך המהירה. עוד שאלה: האם חיוני ללכת בזמן שזה קורה? כי בדכ עד שקובעים תור הסימפטומים עוברים ויוצא שהיא נבדקת שהכל בסדר

מנהל פורום טרשת נפוצה