עיקצוצים בידיים והרגליים

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

08/03/2015 | 14:14 | מאת: משה

דוקטור שלום, לפני כמה ימים התחילו לי בלי שום סיבה מיוחדת עיקצוצים בידים וברגלים. אני לא סובל משום בעייה רפואית כלשהי, ולא לוקח שום תרופות , אני בן 38. לא מרגיש חולשה כאב או שריפה או הרדמות בשום מקום, רק עיקצוץ. במהלך היום העיקצוץ נעלם מיידי פעם בעיקר בזמן פעילות ומורגש אם אני לא עושה שום פעילות. העיקצוץ בעיקר בכפות ילדים וכפות ברגלים ולפעמים איבר אחר יכול לעקצץ לשנייה. הרופא שלח אותי לבדיקות דם והכל חזר תקין כולל b12. ביקשתי הפנייה לניארולוג ויש לי תור עוד חודש בערך. בינתיים אני מאוד לחוץ. כל מה שאני קורא על הנושא מביא אותי בסוף לטרשת נפוצה. רציתי לשאול מה דעתך והאם כל עיקצוץ כמו שאני מתאר הוא טרשת נפוצה? וממה זה יכול לנבוע? תודה.

הסיכוי שמדובר בטרשת מאד נמוך. נוירולוג יוכל בבדיקה מאד פשוטה להרגיע בהצלחה

מנהל פורום טרשת נפוצה