מבקשת הסבר

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

15/08/2014 | 11:22 | מאת: שושי

שלום וברכה. אני מטופלת בבטאפרון כ4 חודשים. הורדתי שני אזורי הזרקות ואני בסבב של 4 אזורים בלבד. גם הריכוז שלי נמוך, 0.75 מל. מינון גבוהה יותר עשה לי נפיחויות, אדמימות וגרד. השאלה שלי כפולה: למה אחרי כל הזרקה, אני גוררת את עצמי בקושי- יותר בקושי מאשר בימים שאני לא מזריקה. ומתוך זה עולה השאלה השניה- בשבוע האחרון שכחתי מנה אחת ולא השלמתי למחרת אלא פשוט דלגתי, וראו איזה פלא, התניידתי יפה- ברור שלא כמו בעבר, אבל יפה. אתמול החלטתי בכל אופן להזריק, והיום אני שוב גוררת עצמי. למה??? מה ההיגיון שהטיפול מקשה על התנועה שלי. (מהאחות המטפלת בי קבלתי תשובה בסגנון כזה: זה לוקח זמן.../זה פסיכולוגית שההרגשה של יותר כבדה.) לתשובתכם אודה. אגב בקשתי מהרופא המטפל בי להמיר לנה חד שבועית, על מה שהוא הסביר, שכרגע הבטאפרון הכי יעל ןאין עניין לרדת בטיפול. אציין להמצב שלי הוא בהחלט 'מצויין' 1-1.5.

בטפרון מכיל חומר הגורם להרגשה דמויית שפעת. זו ההרגשה הלא טובה והכבדה שאת מציינת. ברוב החולים לאחר מספר שבועות עד חודשים זה חולף. זה נכון שבטפרון לא נמצא יעיל במתן פעם בשבוע ולכן זה לא מומלץ. לגבי שינוי תרופתי, למטופל יש אכן חלק משמעותי בהחלטה, בעיקר לאור העובדה שיש היום מגוון תרופות יעילות . מנגד יש לקחת בחשבון את העובדה שיש שנים רבות של נסיון טוב עם אינטרפרונים ויש לאנטרפרון פרופיל בטיחות גבוה

מנהל פורום טרשת נפוצה