מה יעילות כדור אובג'יו בהשוואה לטכפידרה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

03/07/2014 | 11:53 | מאת: יסמין

התחלתי לפני 3 חודשים כדור טכפידרה ואני מרגישה מעולה עם הכדור, בהתחלה היו קצת כאבי בטן שחלפו. השבוע קיבלתי מכתב מהאגודה הישראלית לטרשת נפוצה על כדור חדש שניכנס לסל בשם אובג'יו, מדובר בכדיר קטן שיש לקחת אותו פעם ביום. רציתי לדעת אם מישהו שמע? יודע? האם מישהו יודע בהשוואה לטוכפידרה מה יעיל יותר למחלה. אשמח לשמוע חוות דעת תודה רבה

אובזיו הינו כדור נוסף לטיפול בטרשת נפוצה. לא נעשה מחקר המשווה אותו לטקפידרה ולכן קשה לענות מי מהם יותר יעיל. במידה וטקפידרה אינו גורם לת"ל משמעותיות אז אין מקום לשנות כל עוד אין פעילות של המחלה. באופן כללי טקפידרה הראתה תוצאות מעט יותר טובות אלך ההשפעה היא אישית ויש מטופלים שיגיבו לאחת התרופות ולא לשנייה

מנהל פורום טרשת נפוצה