נכה צהל בגין טרשת נפוצה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

23/03/2014 | 15:42 | מאת: החייל

אני חייל בשירות חובה. לאחרונה אובחנתי כחולה טרשת נפוצה, אך כרגע אני עדיין משרת בצבא. לאחר בירור אינטרנטי הבנתי שהסיכוי שיכירו בי כנכה צה"ל נמוך, עם זאת הבנתי שכבר היו תקדימים בנושא. אני מעוניין לדעת מה השוני בין אלה שהוכרו כנכי צה"ל לבין אלה שבקשתם נדחתה. תודה רבה..

אין לי מידע בנושא לצערי. אולי מדיניות של משרד הביטחון אולי מקרים פרטניים שהצליחו להוכיח סיבה ותוצאה

18/04/2014 | 09:39 | מאת: שיר

הכרתי כבר מס' חולי טרשת שאובחנו במסגרת הסדיר. טרם שמעתי על אחד שקיבל אחוזי נכות במסגרת משהב"ט. על התובע חלה חובת ההוכחה- "המוציא מחברו, עליו הראיה" ועליו להוכיח קש"ס עובדתי ומשפטי (קשר סיבתי. הקש"ס העובדתי חל. התובע אובחן כחולה טרשת, אך באשר למשפטי, אין כל דרך בעולם להוכיח זאת שהרי הנתבעים יטענו שהתפרצותה יכלה לקרות בכל שלב אחר בחייו וכי ניתק כל קש"ס משפטי! ייעצתי בעבר למס' חולי טרשת בעניין, אשר הפסידו כספים רבים ומיותרים זה המס' שלי לכל הבהרה... 0523129396

14/11/2017 | 18:16 | מאת: לירי

האם יש תקדים חדש לקשר סיבתי של היווצרות טרשת במהלך שירות צבאי ומשרד הביטחון

מנהל פורום טרשת נפוצה