חזרות מטרידות של המחלה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

17/03/2014 | 14:07 | מאת: מודאגת

שלום, אני מוטרדת לאחרונה ממס' מקרי הטרשת הנפוצה שהתגלו במשפחה, וזאת בקרב נשים שנישאו למשפחה, שאין ביניהן כל קשר גנטי. לשם הנוחות אתאר את החולות ביחס לחמי (אבי בעלי). החולות הן: אמו של חמי; אשתו של חמי; אשת אחיו של חמי; אשת אחיינו של חמי (אשתו של בו אחיו). לי זה נראה קצת יותר מסטטיסטיקה. למה ש- 4 נשים שהתחתנו לתוך המשפחה ושאין ביניהן כל קשר גנטי, ושאין בכל אחת ממשפחותיהן שום מקרה של טרשת נפוצה, יחלו במחלה? האם זה עובר דרך הזרע? האם קשור לסביבת החיים? אשמח מאוד לתשובתכם.

באמת מוזר ומעניין. האם סיפרתם על כך לרופא המטפל?

02/04/2014 | 15:27 | מאת: מודאגת

סליחה על העיכוב במתן התשובה. כן, הרופאה המטפלת בבי"ח מאיר עודכנה. לטענתה מדובר בצירוף מקרים. את דעתי זה לא מניח. אשמח לעצתכם.

מנהל פורום טרשת נפוצה