מה פירוש הממצא?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

01/03/2014 | 14:29 | מאת: משה

שלום דר, לפני חודשיים התחלתי להרגיש אי-קאורדנציה בהליכה ובשפה. יש לי תנועות בלתי רצויות בפנים. יש לי כאבי בטן. עשיתי ct יצא תקין וMRI הנה התוצאה, האם יש לי טרשת נפוצ?: מעל לטנטוריום: מודגמים מוקדים קטנים בודדים בעלי רלקסציה מוארכת בחומר הלבן משני הצדדים, בלתי ספציפיים. באבחנה המבדלת אפשרות של שינויים פוסט איסכמיים או וסקולופתיים. אין סימני דימום. עיכוב בדיפוזיה במוקדים אלה )בגדולים יותר(. לאחר הזרקה של גדוליניום לוריד אין עדות להאדרה חריגה

01/03/2014 | 14:31 | מאת: משה

רציתי להעיר שהנוירולוג שלח אותי הביתה ואמר שאין צורך בטיפול זה לא נורא, עלי לקחת כדור נגד קרישה. האם זה באמת מספיק?

חסר מאד הגיל. בגיל מבוגר ממצאים אלו הם לא ספציפים. על מנת לדעת אבחנה יותר ספציפית יש לגשת לנוירולוג שיראה את ההדמיה באופן ישיר ולא את התשובה הכתובה

02/03/2014 | 09:03 | מאת: משה

אני בן 52, ברקע לחץ דם מטופל.אין סכרת. יש לי בMRI הרבה נוזלים באוזן שמאל, שמתי כפתורים רבים.

מנהל פורום טרשת נפוצה