BG-12

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

01/01/2014 | 16:17 | מאת: שמואל

ד"ר עדי שלום בשעה טובה הוכנסה התרופה "טקפידריה" של חברת ביוג'ן. האם היא תחליף טוב לקופקסון של טבע. מבקש לקבל יתרונות וחסרונות של התרופה. מאחר ויש שלוש תרופות שנילקחות דרך הפה, האם תרופה זו היא מועדפת? בת דודתי חולה בטרשת נפוצה ואני כותב בשמה. אודה מראש על התיחסותך.

לכל אחת מהתרופות ישנה יתרון ומנגנון פעולה שונה. אנו מנסים כמה שניתן להתאים את הטיפול למצבו של החולה הפרטני. לקופקסון יש יתרון מבחינת פרופיל הבטיחות ןהעובדה שיש ניסיון רב שנים עם תרופה זו. הנטיה שחולה המאוזן היטב על תרופה "ישנה" בד"כ אין סיבה להעביר לתרופה חדשה שכן יש סיכון של יציאה מאיזון. יתכן שעוד זמן לא רב ההמלצות תעודכנה

מנהל פורום טרשת נפוצה