המייר מוח

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

10/10/2013 | 15:55 | מאת: גלי

אני בחורה בת 47.עם מספר אירועים של חולשת פלג גוף.שבאירוע הראשון נמשך בערך חודש של הרדמות רגל שמאל וקודי בהליכה.לאחר מכן עוד אירוע דומה של מספר ימים.לאחר מכן חולשות. וקודי בהליכה. נשלחתי להמייר מוח. אבקש לדעת אם מדובר בטרשת.תשובת המייר מוח: הבדיקה בוצעה בטכניקת Dwi,FLAIL,T2.T1.כולל הזרקת גדוליניום. מודגמת מערכת חדרים סימטרית ותקינה כולל חדר רביעי.מספר רב של מוקדים פתולוגיים בחומר הלבן פרי-ונטריקולריים כביטוי למחלה דמיאלינטיבית כולל מוקדים במעבר בין חומר לבן לאפור,מוקדים אילו אינם מקבלים האדרה לאחר הזרקת גדוליניום. בסדרת DWL ללא עדות לאוטם טרי או לדימום.נעשתה השוואה לבדיקה משנת 2008 .המוקדים הפתולוגים שמודגמים הפעם הודגמו גם בשנת 2008 גם אז לא היתה האדרה לאחר הזרקת גדוליניום. התרשמות:מחלה דמיאלינטיבית דוצ שהיא ללא שינוי משמעותי מ- 14.4.2008 בברכה דר פייבל מאיר. השאלה שלי האם מדובר בטרשת.ואם כן איך זה שאני מרגישה את ההתקפים האלו.והמייר מוח מראה שאין שינוי מהמייר הקודם.עליי לציין שעשו לי דיקור מעמוד בשידורה ויצא תקין. וגם בדיקת שדה ראיה תקינה. אבקש את תשובתך תודה גלי.

יתכן שמדובר בטרשת. מאידך הMRI יציב לחלוטין וזה מצויין. האבחנה כמובן לא יכולה להעשות לפי תשובה כתובה אלה מומחה טרשת צריך לראות את הצילומים עצמם.

23/10/2013 | 12:27 | מאת: גלי

מודה לך דר על תשובתך.. האם צריך עוד בירור לאבחן את הטרשת או שהמייר מוח ובדיקה נוירולוגית מספיקה? תודה גלי

מנהל פורום טרשת נפוצה