כמה שאלות

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

27/12/2008 | 20:27 | מאת: ויקי

שלום אבחנו לי שבוע שעבר בזמן אשפוז טרשת נפוצה, והייתי שמחה אם תוכלו לענות לי על כמה שאלות כי אני קצת מבובלבת: 1)במכתב השחרור שלי, וגם בשיחת שחרור עם הרופאה בבית חולים תל השומר, נאמר לי שאני עדיין צריכה לקבל את התוצאות של הדיקור, ועוד בדיקת דם אחת וכמה בדיקות של מוליכות עצבים כדי לאשר סופית שזה טרשת נפוצה, אבל היא אמרה לי שגם אם הכל יצא שלילי , היא רואה די בוודאות שזה טרשת לפי הmri , ורואים גם דלקות כאלו בעבר ואפשר לקבוע די בוודאות שזה זה, האם אכן נכון הדבר? האם באמת אפשר לקבוע באופן חד משמעי רק על פי הmri את מחלת הטרשת? 2)השתחררתי ביום רבייעי לאחר טיפול של 5 ימים סטרואידים לוריד, ויש לי כמה תופעות שרציתי לדעת האם קשורות למחלה או לסטרואדים : יש לי כאבים עזים בעקב של הרגל , עד כדי כך שקשה לי לדרוך , יש לי סחרחורות, שמנתי 5 קילו ב-5 ימים!!!!! האם זה מהסטראודים ? האם הם צוברים מים ? ואם כן תוך כמה זמן הגוף חוזר לעצמו?

לבדיקת ה MRI תפקיד חשוב באבחון טרשת נפוצה. יחד עם זאת צריך לאשר את האבחנה באמצעים נוספים והכי חשוב ההסתמנות הקלינית - ממה סבלת כשהגעת לאבחון. עדין קיום טרשת נפוצה הינה אבחנה בדרך השלילה כלומר יש לשלול הרבה מחלות הנראות כמו טרשת. לגבי התסמינים שאת מתארת הם תוצאה של הסטרואידים קרוב לודאי והם הפיכים. יש לבדוק האם לא התפתח זיהום מקומי בעקב.

מנהל פורום טרשת נפוצה