הסבר -בדיקה MRI מח

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

23/11/2008 | 19:35 | מאת: לילך

הבדיקה בוצצע בשקלול T2 (FLAIR + FSE) ובשקלול T1 --- SE במישורים שונים .לא הוזרק גדוליניום עקב מספר ניסיונות למצאו וריד ללא הצלחה. בוצעה בדיקת דפוזיה במישור האקסיאלי. תוצאות סיכום: הודגמו מספר מוקדים זעירים בחומר לבן העמוק והתת-קורטיקלי בשתי ההמיספרות המוח, בעלי אות גבוה בערכי T2 ולא הודגמו בערכי T1. מעל לטנטוריום -פרנכימה וחדרים שמורים למעט נוכחות של מוקד זעיר בעל רלקסציה מאורכת בחומר הלבן מימין ושנים משמאול -מוקדי דה- מיאלינציה ? אוטמים לקונרים זעירים? אבקש הסבר על הכתוב בפינוח של הMRI בתודה מראש לילך

התוצאה של ה MRI יכולה להיות גם ממצא שאינו מלמד על מחלה כלשהיא וגם משהוא שכן צריך לעקוב אחריו. קשה מתאור לקוני לענות על אפשרות של טרשת נפוצה ויש לראות את התמונות בעיניים

מנהל פורום טרשת נפוצה