מה הקשר בין ויטמין D לטרשת נפוצה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

23/09/2008 | 08:06 | מאת: מילכה

אני מאובחנת כחולת טרשת נפוצה, ובבדיקה שגרתית נמצא שערכי ויטמין D נמוכים באופן משמעותי מאוד אצלי. האם המחלה גורמת לערכים נמוכים, או האם הערכים הנמוכים גרמו למחלה? אני נזהרת מחשיפה לשמש, העור שלי בהיר ואני נשרפת בקלות, אבל אני כן נחשפת לשמש, בעיקר בדרך מפה לשם. הבנתי שדי בעשר דקות חשיפה לשמש כדי שהערכים של ויטמין די יהיו בסדר. האם העובדה שיש לי טרשת נפוצה אומרת שאני לא סופגת את הויטמין כראוי? כרגע לוקחת תוספת של הויטמין.

טרשת נפוצה אינה גורמת לחסר ויטמין D. אנו יודעים שקיימת הארעות הולכת וגדלה של חסר ויטמין D . יש לברר מהו מקור החסר שלך על ידי רופא המשפחה ולטפל בהקדם. ידוע שחולי טרשת נפוצה חשופים יותר לחסר עצם בשל טיפול בסטרואידים ולכן איזון זה חשוב ביותרץ אנו אף נותנים טיפול מניעתי בקלציום וויטמין D לחולים לפי הצורך.

מנהל פורום טרשת נפוצה