האם ישנו חשד לטרשת נפוצה?...

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

07/12/2022 | 16:01 | מאת: שני

שלום רב, בת 39 לאחר מספר אירועים של נימול בחצי פנים,באצבעות הידיים ,תחושת בלבול קשיי זכרון,תחושת חום ברגליים שחולפת אחרי מספר שניות (משתנה מרגל לרגל) וחולשה ביד ורגל ימין הופנתי לנוירולוגית שהפנתה ל mri מח בפענוח כתוב: בוצעו סריקות בשילוב הרצפים T1, T2, T2 , T2 פלייר, DW, SWI, לפני ואחרי הזרקת גדוליניום ברקע - בת 39 שנה. פניות למיון ואשפוז בשל תלונות של סחרחורות טשטוש ראייה, הרגשת בלבול, וכו'. CT מוח CTV - מצוין שהיו תקינים( ידועים מיגרנות, אבחנה מבדלת מצוינת בסיכום אשפוז - מחלה דמיאלינטיבית . בדיקת מוח קודמת שבידי מה24/07/2020-. ממצאים: רוחב כלל חללי CSF כולל חדרי המוח וציסטרנות בסיס - תקין. פרנכימת המוח - כ 3 מוקדים בודדים זעירים של אות גבוה ב-T2 FLAIR בחומר הלבן סובקורטיקלי פרונטלי משמאל, מוקד בודד זעיר מימין, לא ספציפיים. רזולוציה של רצף T2 FLAIR בבדיקה נוכחית גבוה יותר ביחס לבדיקה קודמת, סך ללא שינוי בר משמעות. גזע המוח וצרבלום - ללא ממצא מוקדי חריג. אין האדרה חריגה. אין רסטריקציה בדיפוזיה. אין שרידי דימום. אין אות חריג במהלך כלי הדם הגדולים בגולגולת . מעבר קרניו-צרביקלי בגדר הנורמה. סיכום: כ4- מוקדים זעירים של אות חריג בחומר הלבן הפרונטלי, לא ספציפיים. האם יש חשד לטרשת? האם יש צורך בהמשך בירור או שלעזוב את זה ככה? תודה!

צריך לראות את ההדמיה עצמה ולבדוק אותך על מנת לאבחן או לשלול טרשת

מנהל פורום טרשת נפוצה