שלילה טרשת נפוצה. כיצד ניתן לשלול

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

11/11/2022 | 09:50 | מאת: יוני

שלום, CT ו-MRI ו-MRI SELLA וגם EEG תקינים. מספיקים בדר"כ בשביל לשלול טרשת או פרקינסון? מודאג יש לי רעד וקפיצות בידיים ובעיית שתן וקראתי על neurogenic-bladder ורשמו שסיבות יכולות להיות טרשת נפוצה או פרקינסון אורדנמיקה מורכבת: עקומת השתנה: לא הופקה השתנה ספונטנית למרות ניסיונות חוזרים ומאמץ בטני תבחין לחץ זרימה: פגיעה ביכולת ההתכווצות של הדטרוזור ATONIC BLADDER NEUROGENIC BLADDER LOW SENSATION HIGH CAPACITY LOW COMPLIANCE BLADDER WITH HIGH PVR 400 ML NO PFS DUIRING THE STUDY מנומטריה Elevated eesting pressure and normal squeeze Normal endurance Paradoxical contraction in anal sphincter during attempted defication. Rectal ballon not expelled . sensation High thersholds for all parameters RAIR present London Criteria Anal hypercontractility ABnormal expulsion and dyysynergia Rectal hyposensitivity No disorder of RAIR EMG + MRI + CT SPINE חוסר תחושה בחלק חיצוני של ירך ימין], נמלולים ברגליים ובמפשעות, במותניים וברגליים, משתנה עם תנוחה. הרגשות דומות גם בידיים EMG NCS - AXONAL POLYNEUROPATHY בדיקת בלט 3-L2 עם מרכיב לאטרלי דו-צדדי, עם לחץ פירמינלי דו-צדדי 45-L3 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ פורמינלי 5-L4 בלט משיק שק הדורלי ולחץ פורמינלי דו-צדדי, S1-L5 בלט משיק שק הדורלי ולוחץ על פורמינות LAMINECTOMY L5-S1 WITH FUSION ניתוח עבר 2004 בשנת CT ממאי 2022 שינויים עם מספר פריצות דיסקים בגובה 6-C5 בקע דיסק עם לחץ קל השק התקלי ---------------------------------------------------------------------- /EMG NEEDLE - AXONAL SENSORY MOTOR POLYNEUROPATHY M בדיקת השלמת POLYRADICULOPATHY CERVICAL LT C5-6 AND BILATERAL L4-5 LT MILD MODERATE CTS מתלונן על כאבים, חולשה ורעד ביד שמאל. התקפים של רח סרוף ל-15-10 שניות במשך מספר שנים עצבי ראש תקינים, כוח גס וטונוס תקינים, החזרים בידיים ופיקה שומרים, אחיליים חסרים, אין בבינסקי, תחושה ירודה בידיים L3-4-5 ברגליים C4-5-6-7 -ב בדיים שורשי פיזור וברגליים ----------------------------------------------------------------------------------- עצבי ראש תקינים, כוח גס וטונוס תקינים, החזרים בידיים ופיקה שומרים, אחיליים חסרים, אין בבינסקי, תחושה ירודה בידיים L3-4-5, ברגליים C4-5-6-7 -ב בדיים שורשי פיזור וברגליים רעד בידיים פוסטורלי קל

פרקינסון לא נשלל ב MRI. MRI תקין של כל מערכת עצבים מרכזית מאד נגד טרשת נפוצה

17/11/2022 | 12:09 | מאת: יוני

חדשות טובות. תודה פרופ' ובריאות

מנהל פורום טרשת נפוצה