OCB חיובי ונגעים מרובים בחומר הלבן

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

26/10/2022 | 00:47 | מאת: גל

בת 51 מזה תקופה ארוכה מעל שנה וחצי מרגישה לא טוב. אושפזתי במאי השנה בעקבות נגעים מרובים בחומר הלבן,נפילות רבות,עייפות קשה. טשטוש בראייה באישפוז עשו לי בדיקות רבות כי חששו הן לבעיה וסקולרית (שנשללה בבדיקות) והן לטרשת נפוצה. תוצאות .OCB חיובי. נכון להיום המצב מחמיר נוספו כאבים והירדמויות בגפיים עליונות /תחתונות (בעיקר בצד הדומיננטי שמאל),כאבים בבטן, חוסר שיווי משקל, תחיפות במתן שתן, שינויים במצב הרוח. התור למרפאה שבא אני מטופלת רק בעוד כחודש בנתיים שלחו אותי להמון בדיקות בהם .EEG,EMG,צפיפות עצם, MRI עמוד שדרה גבי. בדיקת צפיפות עצם יצאה תקינה. שאלה: הרי לא לכל החולים יש את אותם תסמינים מדוע במרפאה בה אני מטופלת נרשם לי המילה "חשד" לטרשת נפוצה מתקדמת ראשונית אם כי לא טיפוסית. אם הממצאים בMRI ובOCB חיובי זה לא חד משמעית טרשת? בגלל המילה "חשד" אני לא יכולה לפתוח תיק הביטוח לאומי,לא לקבל רישיון לקנאביס ואף לא לקבל תג נכה (למרות שאני לא יציבה ונופלת המון). אך רופא תעסוקתי אסר עלי להמשיך לעבוד בעבודתי הנוכחי שהיא עבודת שטח הוריד אותי ל50% עבודה משרדית. למעסיק אין אפשרות להעסיק אותי חצי משרה, נדפקתי מכל הכיוונים אני מרגישה שמאגרי האנרגיה הנפשית והגופנית שלי אוזלים. תודה מראש

את בהחלט צודקת וזה מאד מתסכל . ניתן להיות בקשר עם האגודה לטרשת נפוצה שעשוייה לעזור בכל מקרה אני מקווה שברגע שתגיעי למומחה טרשת ותאמרי את שעל ליבך דברים יסתדרו

מנהל פורום טרשת נפוצה