חשש למחלה אוטואימונית

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

04/03/2022 | 15:48 | מאת: שלי

גיל 20 חיילת בצבא, אין לי שיגרה יכולה להיות ערה בלילה ולישון ביום ולהפך (חוסר בשעות שינה). ביום מסוים התחיל לי כאב ראש מאוד חזק, לאחר מכן לקחתי תרופה מסוג רוקסט פלוס הכאב ראש עבר. יום למחרת התחיל לי עוד הפעם כאב ראש הלכתי לישון, והתעוררתי בבוקר עם אותו כאב ראש ( יש לציין שהכאב לא העיר אותי משינה). בבוקר לקחתי את אותו הכדור הכאב ראש עבר לאחר כשעה וחצי ,אך נשאר לי כאב בעין שמאל רק כשאני הזזתי אותה חזק לצד ימין . לאחר כמה ימים נשלחתי למיון שם עשו לי בדיקות עיניים, שיצאו תקינות ללא ממצא חריג וקבע שהמקור לכאב הוא לא ממקור עייני. הרופא עיניים שלח אותי לנוירולוג שם גם עשה לי בדיקות והכל יצא תקין, אך המליץ לי ללכת ל צילום mri. בגלל שאני חיילת אז הייתי צריכה לעבור דרך הרופא יחידה שהפנה אותי לנוירולוג צבאי. בזמן הזה הכאב עיניים דעך במשך הימים רוב היום לא כאב לי, ורק לקראת הערב/ לילה התחילו לי כאבים. לאחר יומיים נוספים עברו לגמרי הכאבים. לכל אורך השבוע הזה התסמין היחיד שהיה לי הוא כאב בעין שמאל בעת תזוזה שלה, מעבר לזה לא היה כלל שינוי בראייה. הנוירולוג הצבאי עשה לי בדיקות ולא מצא שום דבר חריג כל הבדיקות הנוירולוגיות היו תקינות . אך בכל זאת החליט לשלוח אותי ל mri מוח וגזע המוח לאור כל מה שסיפרתי כאן יש חשש לתרשת נפוצה?

סיכוי קטן אבל כמובן שיש להשלים את הבדיקה שכן יתכן שהמידע שיש לנורולוג הוא לא כל מה שנכתב בפורום או אפילו במכתב . בנוסף טרשת נפוצה הינה מחלה מאד טיפולית אז מומלץ לאתרה בשלב מוקדן.

מנהל פורום טרשת נפוצה