MRI מוח או שאפשר לוותר?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

20/02/2022 | 13:20 | מאת: שני

שלום, קיבלתי לעשות MRI בחשד לטרשת נפוצה , מחלה דמילטיבית או Area posterema אני בת 41. סובלת ממיגרנות כבר כ 12 שנים שהיו פעם בחודש והפכו כבר שנתיים לכל יום וזאת מיגרנה וסטיבולרית שהיא 24.7 כל יום עם דיזינסס- סרחורת לא סיבובית כאילו מטלטפלים אותי קדימה ואחורה ואני על ספינה בים. סחרחורות שיוט. ממה שהבנתי ההגדרה מתאימה בול למגירנה וסטיבולרית ויש לי את כל התסמינים של רגישות לאור, ריח וכאב ראש פועל בצד ימין ובין הצוואר לראש וגם קיבלתי אבחנה רשמית לכך. אתמול הנוירולוג החליט להפנות אותי ל MRן בשאלה של מה שציינתי בהתחלה, והקופה אישרה... אך הבעיה היא שיש לי פציעה אורתפודית בגב עקב חבלה שלא מאפשרת לי לשכב במכשיר MRI מעל ל 5 דקות. האם תסמינים של דיזינסס כזה שהוא כל הזמן עלולים להצביע על מחלות מהסוג הזה או טרשת נפוצה? או שזה סיכון מאוד קטן והנוירולוג נתן רק כדי להיות רגועים? הבדיקה ללא חומר ניגוד והאם בכל זאת יוכלו לראות את זה בסי טי? כי אותה אולי אוכל לשרוד תודה רבה

20/02/2022 | 13:23 | מאת: שני

שכחתי לציין שעשיתי MRI מוח לפני 12 שנים שיצא תקין

הסיכוי קטן אולם אם נוירולוג המליץ אזי רצוי לכבד את ההפנייה. ישנם רצפי MRI קצרים שילמדו הרבה האם יש חשד סביר לממצאים מוחיים פלוס עוד פתרונות להשלים MRI מוח אם רלוונטי.

מנהל פורום טרשת נפוצה