האם סימפטומים של טרשת נפוצה?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

07/02/2022 | 21:42 | מאת: טלי

שלום בת 47. יש לי מספר סימפטומים האם אופיינים לטרשת נפוצה? 1. לפני כ 4 שנים החלו הרדמויות בגפיים בעיקר בלילה. גם הידיים גם הרגליים. תחושת הרדמות לאורך כל הגפה. לא כל הגפיים יחד. פעם זו ופעם אחרת. עכשיו זה הפך מארוע פה ושם להרדמות כל לילה. 2. דיבור ממש מבולבל. לא מצליחה להשלים משפטים. לא מוצאת את המילים. 3. לאחרונה - בעיות במוטוריקה עדינה. דברים נופלים לי מהידיים. 4. לא מצליחה לדייק בתנועות - למשל מפספסת כפתורי מעלית/ מתגים. 5. נוקשות שרירים בעת עליה במדרגות. 6. לפני כשנה הרגשתי למשך 3 ימים דקירות חזקות בין אצבעות כף יד ימין. שהתפתחו כמו ציר לידה, כלומר כאב שהלך וטיפס ואז דעך. כל םולס כזה נמשך פחות מדקה. אחרי כמה םולסים רגיעה, ואז הם חזרו. ככה למשך 3 ימים ולפני כחודש שוב חוויתי את הפולסים הללו. 7. היו חי כמה פעמים תקופות של שבוע של כאבל בעיניים. לט שצי העיניים יחד. כמו שטף דם כאב עדין. יש לי רטיה מטושטשת מקרוב. אבל בד"כ בגיל שלי צריך משקפיים לקרוב, לא? בלי קשר,אני קצרת רואי. 8. כאשר אני מרימה את כפות הידיים אל גובה החזה, כפות מקבילות לרצפה, הן רועדות 9. בדיקות emg ו qst תקינות 10. ברקע - מיגרנות קשות ביותר מילדות. 11. ברקע - השימוטו. מטופלת מזה כשנה ביוטירקס. 11. ברקע - בלטי דיסק / פריצות דיסק - גם בחוליות גב תחתון וגם בצוואר. נוירוכירוג לא חושב שהאדמויות הגפיים נובעות מה צב האורטופדי הנ"ל 12. היה לי מחסור חמור ב b12. הכי נמוך היה 159 פיקומול לליטר. קיבלתי זריקות ועכשיו זה בסדר

לא ממש אופייני לטרשת אבל טרשת הינה מחלה שלא פשוט לעיתים לאבחנה , בטח לא בפורום. ממליצה לפנות לנוירולוג בקופת חולים ולשקול MRI מוח

מנהל פורום טרשת נפוצה