פענוח בדיקת אם אר איי

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

21/12/2021 | 14:03 | מאת: צפון

שלום רב, אני בת 36, בת לאם המאובחנת עם טרשת נפוצה spinal form. לאחרונה ביצעתי mri עקב תסמינים נוירולוגיים קלים כגון נימול, ירידה בתחושה ורפלקסים ירודים בפלג גוף שמאל. אשמח לסיוע בהבנת הממצאים, והאם הם תומכים יותר באבחנה של טרשת נפוצה לאור הרקע המשפחתי. אציין שבעבר עשיתי גם בדיקת ana שיצאה שלילית ומיפוי עצמות שלא העלה ממצאים. קו האמצע שמור. נצפית הרחבה מתונה יחסית לגיל של ציסטרנות חריצים והחדרים, הרחבה בולטת יותר של אזור האטריום והטריגונים של החדרים הלטרלים. כמו כן, נצפים שינויים היפראינטנסים דיפוזים ברצף ה- T2 וה- FLAIR באזור החומר הלבן הפריונטריקולרי ויותר בולט באזורים האחוריים. מספר מוקדים זעירים ובודדים היפראינטנסים ברצף ה- T2 וה- FLAIR בחומר הלבן העמוק. מבני הגומה האחורית נראים שמורים. אותות זרימה שמורים מכלי הדם התוך גולגלתיים. ללא עדות לתוצרי פירוק דם. ללא הגבלה בדיפוזיה. המעבר הקרניו צרביקלי שמור. לא נצפית האדרה פתולוגית. לסיכום: נצפית אטרופיה מוחית מתונה שבולטת ביחס לגיל. פרט לכך נצפים שינויי אות דיפוזים יותר בחומר הלבן הפריונטריקולרי ויותר האחורי עם מספר מוקדים זעירים ובודדים בחומר הלבן, עושה רושם שמדובר בשינויים על רקע נזק איסכמי ישן, אבחנה מבדלת של נגעים דמיאלינטיבים אם כי אין קריטריונים הדמייתיים מלאים. אין לזהות ממצאים חדים או פעילים. להמשך הערכה נוירולוגית. תודה רבה.

לצערי צריך לראות את הבדיקה עמה על מנת לענות בצורה אחראית על השאלה.

מנהל פורום טרשת נפוצה