טרשת נפוצה או פרקינסון?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

31/08/2021 | 23:15 | מאת: יעל

שלום רב אני בת 35, בהריון לפני כ9 שנים התחלתי לסבול מנימולים ותחושות שריפה וזרמים, שהפסיקו אחרי כשנתיים. אחרי כמה שנים, שוב התחלתי לסבול מהתסמינים הנ"ל, שבסוף התמתנו ונשארו על אש נמוכה (התקבעו ברגל שמאל ולא הפריעו לי) MRI מח עשיתי בזמנו פעמיים, והיה תקין. לא עשיתי MRI עמוד שדרה. כרגע,בחודש האחרון, התחלתי לסבול מקפיצות של העפעפיים מידי פעם, (כרגע נרגע) בהמשך רעד של הזרוע וכף היד, במנוחה (בינתיים פעם או פעמיים) ועכשיו כמה ימים שאחד משרירי השוק תפוס או מכווץ, ללא הפוגה, מה שמציק בהליכה. מלבד זאת כמובן הפרעות תחושה חזקות מאד ב2 צידי הגוף, רטט, זרמים, בעירה וכד' וכן והפרעות שינה האם זה חשש לפרקינסון? טרשת נפוצה? והאם יכול להיות שזה לא מחלה רצינית כזאת.. אני אמא לקטנים ומודאגת ממש. תודה רבה מראש!

התאורים שלך אינם מתאימים לפרקינסון. ה MRI התקין מאד נגד טרשת נפוצה. אני בכל זאת ממליצה לפנות לנויורולוג לבדיקה ויעוץ

מנהל פורום טרשת נפוצה