פרסתיזיות שלא עוברות

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

25/03/2021 | 02:21 | מאת: בדוי

שלום דוקטור. בן 30. 10 חודשים של תופעות עצביות מפושטות. בערך בכל הגוף. מדובר בעקצוצים ודקירות או תחושה של חום עד שריפה. בא והולך. לפעמים אין כלום. לפעמים יש בעוצמה גבוהה. לפעמים נמוכה. לפעמים כאמור בכל הגוף. לפעמים במצח. לפעמים ברגליים. אין שום דפוס קבוע. התגובה היא בעיקר למגע של העור. נניח כשאני שוכב במיטה או לחילופין הולך ואז דורך מן הסתם על הרגל והיא שורפת או חמה לכאורה. אני יכול להגיד בוודאות שזה תמיד חזק הרבה יותר בלילה. מעבר לזה, יש ימים שנראה שזה מתחיל ספציפית אחרי ארוחת צהריים, אבל תמיד חזק במיוחד בלילה. גרוע יותר בשכיבה ובמנוחה. ספציפית כפות רגליים בהליכה, אבל לרוב הבעיה במנוחה. בדיקה אצל נוירולוג תקינה. איאמג'י תקין. Nct תקין. משתדל לצרוך בי12. בדיקת דם הראתה בזמנו שהערך בדם תקין. אין סוכרת והסוכר תקין עד מעט נמוך. כל בדיקת דם או אחרת הייתה תקינה. בשיא העוצמה של הפרסתיזיות הללו יש לעיתים רחוקות גם חולשת שרירים בירכיים ואולי גם דחיפות במתן שתן, אבל התחושות הן העניין המרכזי. לא יודע לאן לפנות או מה ניתן לעשות בנוסף. האם זה יכול להיות סימן למשהו כרוני ומשמעותי כמו ms כשהסימפטום המרכזי היחיד הוא תחושתי ולא נראה שיש החמרה ב10 החודשים הללו, אלא זה רק הולך ובא? תודה.

25/03/2021 | 10:43 | מאת: בדוי

עוד משהו קטן ששכחתי לציין קודם. צרכתי במשך שנים כמות מאוד מאוד גדולה של פריכיות אורז מלא, משמע ארסן. אני די מאמין שזה קשור וקראתי שזה יכול לעורר תופעות נוירולוגיות. הפסקתי לפני כחודש וחצי כמעט לחלוטין לצרוך אורז מכל סוג כי זיהיתי קשר פוטנציאלי, אך טרם עזר. האם כדאי לבדוק רמת ארסן בגוף? האם יש לך משהו לומר באופן כללי בהקשר הזה? אולי נוצר נזק מצריכה מתמשכת? שוב תודה רבה מראש.

הסבירות לטרשת נמוכה אולם כדאי לפנות שוב לנוירולוג

מנהל פורום טרשת נפוצה