טרשת נפוצה לא מאובחנת

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

10/03/2021 | 22:14 | מאת: דליה

בת 47 בשנת 2009 הופיעו לי תסמינים נירולוגים רבים , רגליים כבדות , טשטוש ראייה,נימול בפנים , קפיצות שרירים ועוד מספר רב של תופעות עברתי mri ראש ,נמצאו מוקדים רבים בחומר הלבן מתאימים יותר לשינויים איסכמיים טפחות לדמיאלניזיה, נלקח נוזל מעמוד השדרה שיצא תקין לפני כשנתיים וחצי שוב אירוע נירולוגי ובבדיקת mri מוקדים נוספים בחומר הלבן, היתה גדולה של כמות המוקדים שוב לקחו את זה לכיוון איסכמי אך לא נשללה בוודאות דמינאלזציה לפני כחודש עברתי mri נוסף בו נמצא מוקד חדש קטן היפראינטנס בקפסולה אינטרנה מימין האם יש צורך לבצע בדיקת mri צווארי וגבי עם חומר ניגוד האם יכולים להיות מוקדים בעמוד השדרה אם בmri ראש המוקדים לא בוודאות איסכמיים ? יש לציין שאני כחודשיים עם נימול בפנים ובראש רגליים כבדות , חולשה ברגל ימין בדיקה נוירולוגית תקינה מעט חולשה מצד ימין בצורה מינימליסטית אשמח לשמוע לדעתך תודה רבה

בהחלט יש עוד ברור שצריך וניתן לעשות חסרה הרבה אינפורמציה . הדינמיקה ב MRI בכל מקרה מצביעה על כך שצריך מעקב וטיפול נוירולוגי הדוק

מנהל פורום טרשת נפוצה