עזרה בפיענוח mri מוח

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

02/03/2021 | 08:39 | מאת: זוהר

שלום דוקטור אבקש סיוע בפענוח בדיקת mri מוח להלן ממצאי בדיקת MRI של המוח כולל הזרקת גדוליניום הבדיקה בוצעה בסדרות T1 ו-T2 לפני ואחרי הזרקת גדוליניום, SWI, DWI, FLAIR במישורים שונים. התוויה קלינית: מתלונן על טשטוש בראיה. חולשה כללית. כאבי עיניים. פרסטזיות. שאלה של מחלה דמיאלינטיבית. הנבדק בן .28 ממצאים: באונה הפרונטלית פרא סגיטלית משמאל הודגם ממצא בעל אותות מעורבים בסדרת ה-T2 וה-FLAIR העובר האדרה מסולסלת לאחר הזרקת גדוליניום ואותות היפואינטנסיים בסדרת ה-SWI המתאים למלפורמציה של כלי דם מסוג ,AVM באבחנה מבדלת יתכן ונוס אנגיומה בולטת. התהליך יוצא מהדופן של החדר הלטרלי השמאלי ובולט מעט גם אל תוך החדר. חדרי המוח האחרים, החללים התת עכבישיים והסולצים באזורים האחרים לתהליך הודגמו שמורים. שאר מרקם המוח הודגם תקין. ללא עדות להאדרה פתולוגית. ללא עדות לאותות פתולוגיים בשאר מרקם המוח בסדרת ה-FLAIR ,ה-DWI וה-SWI. אין עדות לאותות פתולוגים מחללי הפנים או תאי המסטואיד. סיכום: ממצא המתאים למלפורמציה של כלי דם כמפורט. יש לציין כי הופנתי גם לmri עמוד שדרה שעתיד להתבצע בסוף החודש.

אין עדות לטרשת אלה למבנה לא תקין של כלי הדם - לפנות לנוירולוג שהפנה כמובן

מנהל פורום טרשת נפוצה