בדיקת mri לנערה בת 14 וחצי

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

04/01/2021 | 23:49 | מאת: קרן

שלום רב , בתי בת הכמעט 15 עברה mri לכחר שלפני שנה חוותה תחושת נימיל ברגליה לפחות משתיים שלוש דקות אלו נעלמו לאחר שקרו 5/6 פעמים ולאחא חצי שנה חל טשטוש ראיה שנמצאה בו אקזוטרםיה וחולשת מיקוד. ממצאי mri הם נגעים באות גבוה סופרה טנטוריאליים ונגע במוחון מימין חשודים לפלאקים דמיאלינטיביים של ms . אין עדות לפרקים פעילים כעת. דרושה קורולציה קלינית מעבדתית ובדיקות מעקב שאלתי האם יש סיכוי שזה לא תרשת נפוצה?

טרשת נפוצה מאבחנים לפי שילוב של תסמינים קליניים והדמייתים. כחלק בלתי נפרד מהאבחנה ישנו צורך לשלול אבחנות אחרות שנראות כמו טרשת אך אינן טרשת . לשם כך יש להגיע לנוירולוג מומחה טרשת

מנהל פורום טרשת נפוצה