תוצאות בדיקת oligoclonal

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

12/07/2020 | 13:23 | מאת: שירה

שלום לאחר אבחנה של תהליך דלקתי בt10-t11 נעשו בדיקות רבות. התקבלו תקינות למעט: oligoclonal igg csf=5.2 נצפה יותר ממקטע אחד שלילי. Oligoclonal bands igg b - שלילי. Mri מוח - אות חריג בחומר לבן אינו ספציפי. מה משמעות התוצאה? בנתחשב שיתר בדיקות הנוגדנים תקינות

קשה היה לי להבין ממה שהעתקת. אם המדובר בתוצאה שלילית או חיובית. תוצאה חיובית עוזרת באבחנה של טרשת נפוצה. יכולה להיות טרשת עם תוצאה שלילית אך צריכים לאבחן בזהירות ונדרשות בדיקות נוספות והתקפים שיתמכו באבחנה

מנהל פורום טרשת נפוצה