דלקת בעצב הראייה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

29/12/2019 | 05:31 | מאת: שאלה

שלום, אני מאושפזת כרגע כמעט שבוע עם חשש לדלקת בעצב הראייה בעקבות ממצאים של בצקת בעצב ) בשתי העיניים). הבנתי שזה סממן לטרשת כשהבצקת מופיעה רק בעין אחת. מה הסיכויים שאכן מדובר בטרשת נפוצה כשהבצקת היא בשתי העיניים? איזה mri עליי לעשות כדי לשלול את הטרשת? ביה"ח רוצה להתחיל סטרואידים והבנתי שלאורך זמן הם מעלימים את הנגעים של הטרשת ואז לא אוכל לאתר זאת ב mri, תוך כמה זמן הסטרואידים מעלימים את התופעות? כרגע הראייה שלי בעין שמאל מתדרדרת, האם יכול להיות שהמצב יהפוך לבלתי הפיך גם עם סטרואידים?

1. בד"כ אכן דלקת בעצב הראיה מופיעה בעין אחת אך יש מקרים שמופיע בו זמנית בשתי העיניים. במקרים אלו יש לעשות כל שאפשר לשלול אבחנות אחרות . 2. MRI מוח וחוט שידרה עוזרים מאד באיבחון ובניהול המחלה 3.הסטרואידים לא משפיעים על יכולתנו בטווח הסביר לאבחן טרשת ב MRI , אם ניתן ולא תמיד זה אפשרי עדיף לעשותMRI בלי סטרואידים. 4. ישנם טיפולי הצלה במידה ואחרי זמן סביר שהמתנו הסטרואידים לא עבדו.

מנהל פורום טרשת נפוצה