טרשת נפוצה בגיל שבעים

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

06/02/2019 | 09:47 | מאת: ללי

שלום דר עדי, באמצע אוקטובר התחילה תופעה של חום ברגל ימין וחולשה ביד שמאל. כעבור כשבועיים זה חלף מעצמו. לאחר חודש שוב אותה תופעה אבל הפעם בגפיים המנוגדים וביתר עוצמה ב MRI נראו נגעים חדשים וישנים. Mri מוח ועמוד שידרה צווארי. אושפזתי באיכילוב כאשר האבחנה היתה טרשת נפוצה. נלקחה בדיקת ניקור מותני ובדיקות דם שאת תוצאותיהם אדע רק ב 10/2 שאלתי האם ההתייחסות לשני ההתקפים היא כאל התקף אחד? האם עצם המצאותם של נגעים ישנים מצביעה על כך כי בעצם המחלה התחילה הרבה שנים קודם ואז זה אומר שחליתי הרבה לפני גיל שבעים? והאם אפשר לנבא תהליך עתידי? תודה רבה

קשה לדעת אם מדובר באותו התקף בשך משך הזצן הקצר בין הארועים. צריך לראות את ההדמיה עצמה ולא רק תאור, על מנת לענות באופן מושכל על השאלות כולל על הצפי לעתיד

מנהל פורום טרשת נפוצה