אוקרוואס - האם להמשיך?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

08/11/2018 | 20:27 | מאת: אודי

שלום, מאובחן עם טרשת נפוצה 9 שנים. התקף בודד ב2010, מאז ללא התקפים והתדרדרות מאוד איטית במצבי. טופלתי בעבר באבונקס וגילניה ולפני כשנה התחלתי טיפול באוקרוואס. תמונת MRI מח ועמ״ש ללא שינוי במשך 5 שנים. ישנה התדרדרות איטית מאוד מאוד במצבי. קיבלתי כבר שני עירויים של אוקרוואס, אך אין שום שינוי בMRI או במצבי (גורר רגל ומשתמש בקב - EDSS=6). אני מתלבט האם יש טעם להמשיך ולקבל מנה נוספת (בכל זאת מדובר בתרופה הפוגעת במערכת החיסון שלי) או שמא להפסיק?

המחקרים עם אוקרבוס הראו על עצירה של ההתדרדרות ,יחסית למצב ללא טיפול. נשמע על פניו שבתקופה שאתה מטופל לא חלה התדרדרות? אם כך הייתי ממליצה להמשיך

מנהל פורום טרשת נפוצה