הפסקת טיפול באבונקס-מה הסיכונים ומה האלטרנטיבה?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

18/01/2018 | 08:27 | מאת: בני

בעקבות ארוע של ט.נ. בשנת 2006, אשתי טופלה ע"י סטראואידים. בבי"ח. מאז היא מטופלת באבונקס בזריקה שבועית. EDSS 7 מאז לא היה לה שום ארוע חדש,אלא התדרדרות איטית של המחלה,פרוגרסיבית. למרחקים קצרים היא הולכת עם רולטור. מטופלת גם ע"י פמפירה ונוביג'יל. עיקר הפגיעה :חולשת רגל ימין,קושי בהליכה ובעיות שווי משקל. הרופא הציע לה להפסיק עם אבונקס,,כיוון שלדעתו התרופה כבר אינה עוזרת לה. מה דעתכם?מה הסיכונים? תודה מראש. האם יש אלטרנטיבה טובה יותר?

21/01/2018 | 09:26 | מאת: בני

בהמשך לשאלתי הנ"ל,ברצוני להוסיף כי אשתי בת 76.8.

מאד יתכן שהמחלה יציבה בגלל הטיפול . מנגד לא מקובל שאוונקס ניתן למצבים של מחלה פרוגרסיבית . יש לבוא למרפאה ליעוץ זה איננו מקרה פשוט לשאלה לפורום לצערי

מנהל פורום טרשת נפוצה