מהלך המחלה אם מרגישים טוב

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

27/04/2017 | 09:47 | מאת: דנה

שלום ד"ר ועקנין היקרה רציתי לשאול אם אני מרגישה טוב כבר 7 שנים בלי התקפים, טפו טפו, האם זה אומר שיש לי טרשת שפירה? או שאי אפשר לדעת? ומה עושים אם מתווספים פלאקים בבדיקת mri מה המדיניות אם מרגישים טוב והבדיקת mri מראה דלקת, במקרה כזה מקבלים סטרואידים? תודה

טרשת שפירה מוגדרת כמחלה קלה אחרי 10 שנים מהאיבחון הראשון. ההחלטה על החלפת טיפול במחלה שמבחינת המטופל היא יציבה אך בהדמיה יש התקדמות, אינה פשוטה . לוקחים בחשבון הרבה גורמים בינהם מידת ההענות לטיפול, תופעות הלוואי הסיכונים בטיפול הקיים והחדש, מידת הפעילות/התקדמות בהדמיה ועוד.

מנהל פורום טרשת נפוצה