תמרון הובר - האם אבחנתי?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

05/03/2017 | 02:52 | מאת: ענבל

שלום רב, האם תמרון הובר שולל לחלוטין הפרעה גופנית? אני מאובחנת עם טרשת. מזה חודשיים 'סוחבת' את רגל שמאל, לפני שבוע וחצי חלה החמרה לשבוע ואז קמתי בוקר אחד ללא יכולת ללכת כלל. בבדיקה שבוצעה לי בבית החולים בוצע תבחין הובר שהיה חיובי, הנחת הנוירולוג היא שמדובר בכיוון של קונברסיה ולא פגיעה של הטרשת, ושוחררתי ללא טיפול. כעת כמה ימים לאחר מכן, ללא שיפור. ממשיכה פיזיוטרפיה שהתחלתי עוד קודם להחמרה ולאשפוז. לציין, אני ללא רקע נפשי כלשהו. אשמח לחוות דעתך. תודה!

06/03/2017 | 11:02 | מאת: ענבל

מוסיפה פרטים שאולי רלוונטיים... בפיזיוטרפיה אצל פיזיוטרפיה מומחה, נאמר לי כי השרירים הבעייתיים הם מכופפי ירך ומיישרי ברך, שאר השרירים במצב תקין. האם שרירים אלו רלוונטיים בתמרון הובר? תודה

שרירים אלו רלוונטים למבחן הובר. לשאר השאלות קשה לי להתיחס ללא בדיקה גופנית . מקווה שחל שיפור במצבך

מנהל פורום טרשת נפוצה