פורום רפואת ילדים

41683 הודעות
29404 תשובות מומחה

מנהל פורום רפואת ילדים

שלום התינוק שלי בן 3 חודשים בשמן אחרון מסרב לאכול ממש אוכל בכמות מעוטה במהלל היום שמתי לב שהיא מתעייף וכמעט נחנק בזמן אוכל וגם יציאות לא סדירות פעם ביומיים צואה ירוקה האם זה נורמלי . לציין שבלילה אוכל כמות טובה רק במהלך היום איננו אוכל

שלום,
נשמע סביר בהחלט.

רציתי לדעת האם יש סיבה לחשש/איסור לקחת תינוקת בת 8 חודשים לחופשה בים המלח (בלי שתיכנס לים עצמו) ביוני - מבחינת הירידה מתחת לגובה פני הים ומבחינת הגופרית/מלחים שבאוויר?

שלום,
אין שום בעיה. יש שם תינוקות שגדלים באופן קבוע. תבלו.

11/03/2018 | מאת: אייל

בן שנה וחצי, מזה חודש נפיחות בלוטות לימפה צווארית דו״צ, ללא חום ללא כאבים, ללא קושי בבליעה, ללא ירידה במשקל מה יכול להיות? מודאג

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
תופעה נפוצה למדי ונובעת ממחלות וירליות חוזרות. חסר משמעות

האם דלקת ריאות לילדים מדבקת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
לא מדבק

שלום רב. ביתנו בת ה7 וחצי רוצה לעבור לגור בחדר הממ"ד של דירתנו.יש בו חלון הזזה מפלדה וניתן לפתוח אותו.יש בו רשת למניעת כניסת מעופפים שונים ודרך רשת זו נכנס אויר.האם עלולה להתעורר אצל הילדה בעיה רפואית בעקבות מעבר זה?

שלום,
לא צריכה להיות בעיה.

שלום חברה שלי נסעה לחופשה באמסטרדם ועישנה שם מריחואנה ( מעורבבת עם טבק). . לאחר 4 ימים של עישון היא חזרה ורוצה לשוב להניק את בנה בן חודשיים וחצי. מתי היא תוכל לחזור להניק? האם עליה להמתין מספר שעות מסוים? תודה מראש

שלום,
עליה להמתין מספר ימים לניקוי הגוף מהחומר.

09/03/2018 | מאת: שוש סבתא

מלבד נכדי יש בהית עוד נכדים ולכן חשוב לי לדעת האם הדלקת ריאות מדבקת והאם אני צריכה להרחיק את שר נכדיי מנכדי החול תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
דלקת ריאות אינה מחלה מדבקת

ביתי בת העשר נוסעת לספרי בטנזניה בסוף חודש זה. האם עליה לעבור חיסון כלשהו ואם כן איזה חיסון?

שלום,
יש לבדוק עם מרפאת מטיילים.

דר שלום , לפני כשבוע וחצי הוצאנו גסטרוסטרום כי לא היה בשימוש . הפצע לא מחלים ולא נסגר יוצא ממנו נוזלים ויש אדמומיות גדולה וצריבה . הילד בוכה בזמן האוכל וזה נראה נורא מה לעשות ? הוצאנו את הגסטרו בנוכחות כירוגי מהקופת חולים ורק הדבקנו פלסטר . דחוף עזרה

הנוזל מעט דמי

שלום,
החור יסגר באיטיות וזה לוקח זמן. יש לשים גאזה וזלין על החור כדי לאטום אותו טוב יותר.

שלום, יש לי תינוקת בת חמישה וחצי חודשים. הידיים תמיד רועדות כמו לכל תינוק אבל עכשיו יש בנוסף רעידות קטנות ממשיות כאילו היא רועדת מקור אבל הגוף חם לבושה היטב

שלום,
עדיין מתאים לרעד שרירים של תינוקות.

הבן שלי שלוש וחצי כמה מספר פעמים יש לו חול בקקי.. היה לו שלשולים לפני זה.. ואז קיבה רכה עם חול... זה צורך בדיקה אני צריכה לדאוג?? תחזרו אליי בבקשה שאדע מה לעשות תודה רבה והמשך יום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
הוא כנראה אוכל או בולע חול בגן הילדים. זה חסר משמעות. לבקש מהגננת שתשים לב שיפסיק עם העניין.

הנכדה מתלוננת על כאבים בפטמות ובאיבר המין, אין כאבים בעת מתן שתן

שלום,
חשוב לדעת בת כמה היא. קרוב לודאי שזה חלק מההתפתחות ההורמונלית וחסר כל חשיבות

שלום, שוב כותבת לגבי ספירת דם עם תוצאות לפני כשבוע בגיל שנה לבני עשו בדיקת דם ספירת דם, התוצאות מדאיגות ורציתי לשאול מה הן אומרות ועד כמה זה חריג ומה היית ממליץ לעשות מעתיקה תוצאות שיצאו חריגות: *(.........) (IMMATURE GRANULOCYTES % 0.70 % ( 0.00- 0.62 *(.........) (LYMPHOCYTES % 70.20 % ( 41.00- 68.00 *(.........) (RBC 5.62 M/UL ( 3.90- 5.50 (.........)* (HEMOGLOBIN 10.70 G/DL ( 11.00- 14.00 (.........)* (MCV 61.70 FL ( 70.00- 85.00 (.........)* (MCH 19.00 PG ( 23.00- 29.00 (.........)* (MCHC 30.80 G/DL ( 32.00- 35.50 *(.........) (NRBC 0.02 K/UL ( 0.00- 0.01 *(.........) (NRBC% 0.20 % ( 0.00- 0.10 *(.........) (PLATELETS 600.00 K/UL ( 190.00- 450.00

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
הוא אנמי עם חוסר בברזל. מעבר לזה השאר תקין

06/03/2018 | מאת: דנית

לפני יומיים נכנס לבתי חרק קטנטמן לתוך העין. כל הנסיונות להוציאו לא צלחו והוא נכנס פנימה. היום בבוקר התעוררה בצרחות מכאבים בעין השנייה. לא ראינו כלום. מה עושים במקרה כזה? האם יתכן שהכאבים בעין השנייה נובעים מזה?

שלום,
כנראה שהגוף הזר והניסיונות להוציאו גרמו לשריטות בקרנית וזה קואב. יתכן ויש מקום לטיפול בטיפות עיניים

הילדה לא מתלוננת על כאבים ולא היו הפרשות. אך החשש שלי שהחרק לא יצא. מה עושים במקרה כזה? האם יכול לעשות זיהום או נזק כלשהו?

06/03/2018 | מאת: מאור כהן

שלום רב בני בן חצי שנה, הוא בחודש האחרון סובל מחום כמה ימים ואז נעלם ושוב חוזר. החום נע סביב - 38.8 מעלות לאחר יומיים שלושה נעלם וחוזר שוב אחרי מספר ימים פרט לזה אין תופעות נוספות ללא פריחה ללא ירידה בתיאבון. רופא הילדים שבדק את הילד אמר שאלו מחלות חום וירליות, בנוסף בוצעה בדיקת דם וספירת דם ללא ממצאים מיוחדים מה עוד ניתן לבדוק?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
אני מסכים עם רופא הילדים שלכם ואין מקום לבירור נוסף. ניתן לחזק לו את התפקוד של מערכת החיסון ע"י טיפול הומיאופתי מתאים ובכך להפסיק את התחלואה הזאת.

בס"ד שלום רב ביתי בת שנתיים וחצי מגיל שנה ראינו על הגב שני כתיתי קפה ועוד אחד בטוסיק . האחד הנוסף היה שונה בצורתו - עגול בצורה מושלמת (האחרים היו כתמים בצורה לא ברורה ) וכהה יותר (חום יחסית כהה לעומת האחרים שהיו מאוד בהירים ). מזה כשנה לא ראינו כתמים נוספים. היום ראיתי כתם נוסף מעל האוזן בתוך השיער. הכתם דומה לזה שבטוסיק (עגול/אליפטי) בצבע חום יחסית כהה. יצא לה גם על האף עוד כתם שצבעו אפרפר ואינו נראה. סה"כ קיימים 4-5 כתמים, סה"כ התפתחות תקינה , לא ידוע לנו על מחלה במשפחה, אני יחסית מנומשת בפנים , בחזה, בידיים. האם יש מקום לבדוק את נושא מחלת הnp? הבנתי שיש בדיקה שניתן לעשות. יש עוד סימנים שעליי לעקוב אחריהם? האם יש תורשתיות מבחינת פיגמנטציה שיכולה להסביר את התופעה? האם יש הבדל בין היחס לכתמים העגולים לאילו המופשטים? לחוצה מאוד, אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
צריך לראות ולבדוק את הכתמים ויתכן שאלו שהופיעו פשוט לא ראית אותם קודם והם לא ממש חדשים. גשו לייעוץ עם רופא עור מומחה לילדים והוא יוכל לבדוק וכנראה להרגיע אתכם.

תודה על התשובה ושאלה שמדאיגה אותי מאוד: תזכורת : בת 10,עברה ניתוח כריטת אפנדיטיטיס על בטן פתוחה לפני שבוע בדיוק. הכל תקין.אין תלונות על כאבים. היום בחזרה מבית הספר עלתה בריצה 8 קומות כי לא רצתה להמתין למעלית. אני חוששת מאוד מהבקע. האם יש סיבה לדאגה? היא לא מתלוננת על הכאבים.

שלום,
זה לא יגרום לנזק.

שלום, לפני כשבוע בגיל שנה לבני עשו בדיקת דם ספירת דם, התוצאות מדאיגות ורציתי לשאול מה הן אומרות ועד כמה זה חריג ומה היית ממליץ לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
לא יכול להשיב כיון שאני לא רואה את הבדיקה

בני בן ה -9 נחבל וכתוצאה מכך חתך את הלשון, במיון אמרו שיחלים תוך כמה ימים, אך הוא אינו מצליח לישון או לאכול, יש לו כאבים עזים ואינו יכול לבלוע תרופה, חוששת שיתייבש - מה לעשות?

שלום,
להשקות אותו בעדינות עם קשית ולתת לו תרופות נוגדות כאבים בסירופ

אני מחפשת מומחה שכן מוכן לבדוק לעומק מה בעיה של ילדה שלי שבגיל חצי שנה מתוקן שוקלת 5800 יותר100 מל לא מוכנה לאוכול וזה כל 5 שעות ביוזמה שלי ולפעמים צריך גם על זה להלחם . לפני זה כן אכלה מאה כל 3 שעות . אנחנו מטופלים בftt . אבל שום התקדמות עדין לבד היא לא מביאה רצון לאוכל מטופלת בנוטרילון אי אר ולוסק 8 מג ביום סובלת מריפלוקס ו הכעות . אשמח על המלצה לאיזה מומחה לפנות שיעזרו לילדה שלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
כפי שהבנת הילדה סובלת מרפלוקס ולכן אינה רוצה לאכול. הטיפול שאתם נותנים כנראה לא מספק. אני מטפל בבעיה בעזרת טיפול הומיאופתי שבמרבית המקרים פותר את הבעיה. אשמח לעזור גם לכם

שלום. הבת שלי בת 10 עברה לפני פחות משבוע ניתוח כריתת תוספתן עם בטן פתוחה. מהלך תקין .שוחררנו הביתה .הוסבר לנו שאסור מאמץ במשך 4-6 שבועות אך לא הוסבר באופן מפורט מה זה כולל. אולי תוכל להגיד איפו ניתן לקרוא בצורה מפורטת מה סוג המאמץ שאסור לאחר הניתוח על בטן פתוחה? ועוד שאלה-הבת שלי מתיישבת משכיבה בצורה כזו שמרימה את הגב אחרי הניתוח בזווית 90 מעלות. אין לה כאבים . אם זה יכול לגרום לפגיעה בתפרים או/ו בקע ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
להמנע ממאמצים כלומר ללא שיעורי ספורט, ללא אופניים או משחקי כדור. שהחלט יכולה לעשות כל פעילות יום יומית כולל לקום ולשבת כפי שרוצה.

שלום הבן שלי בן 1.10 מאוד נמוך ורזה לגילו נמצא במעקב FTT מאז הלידה שלו. בנוסף יש עיכוב התפתחותי. נשלחנו להרבה בדיקות ורופאים מומחים אך לא נמצא משהו. בבדיקות שתן נמצא חלבון בשתן וגם בבדיקת דם יצא שקיעת דם לא תקינה. הרופאת ילדים מאוד מודאגת מהתוצאות אך דרך קופת החולים לקבוע תורים לכל סוג מומחה או בדיקה לוקח זמן. יש גורם כלשהו (רופא מומחה, מרפאה מסוימת, בית חולים) בו ניתן לעשות את הברור של המצב מתחילתו עד סופו מאוד מבולבלת ומודאגת ולא יודעת לאיזה גורם לפנות. אודה לעזרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
את יכולה להגיע למרפ]אות חוץ בבית החולים ושם תוכלו להבדק ע"י רופאים מומחים תוך זמן קצר. במידה ולא תקבלו טופסי 17 העלות על בדיקת רופא היא כ 150 שח

למי בדיוק אני צריכה לקבוע תור? הייתי מספר פעמים במרפאות חוץ למספר רופאחם בזמנים שונים שבניהם לא הייתה תקשורת לגבי ממצאים. ואני רוצה אם קיים דבר כזה שמומחים מספר תחומים יראו אותו במקביל ויתנו ייעוץ

שלום, התינוק שלי ב 10.5 חודשים כבר כמה ימים צרוד. בוכה בשקט בגלל הצרידות. הצרידות לא נובעת מבכי מתמשך מאחר והוא אינו תינוק בכיין בכלל. הוא מנוזל מאוד, אך חיוני וללא חום. מה יכולה להיות הסיבה? והאם יש צורך ללכת לרופא? תודה רבה א

שלום,
הצרידות נובעת ממחלה וירלית שתחלוף תוך מספר ימים.

שלום אני מניקה תינוק בן חודשיים.. לפני כמה ימים עשיתי צבע והחלקה שמאושרת ע״י משרד הבריאות ( קראטין) והנקתי אותו אחרי ההחלקה.. יכול להיות שהזקתי לו והכימיקלים של ההחלקה עברו למחזור הדם ולחלב? חשבתי על זה רק אחרי שהנקתי .. מאוד לחוצה!!! אודה לתשובתך תודה רבה

שלום,
לא עשית כל נזק ולא יקרה לו כלום.

03/03/2018 | מאת: מרווה.ז

אחרי כמה זמן נספגת אנטיביוטיקה בגופו של תינוק בן חודש (סוג אנטיביוטיקה אמוקסי קאר פורטה 250) 4 פעמים ביום 2מ"ל..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
הספיגה היא תוך 1/2 שעה עד שעה.

שלום רב הילדה שלי בת 5 וחצי . השער שלה לא אורך הוא די מלא וניראה בריא , אבל הוא לא אורך . סיפרנו לה קצבות אבל זה לא ממש עזר . הייתה תקופה שמרחנו שמן וגן לא עזר . היא ממש מתבאסת וזה ממש מפריע לה . מה ניתן לעשות

שלום,
גשו להתייעץ עם רופא עור מומחה לילדים. לרוב אין משהו מיוחד לעשות וזה מסתדר עם הזמן.

היי הבת שלי בת שנתיים וקצת.. והיא מתעוררת כל בוקר עם רעידות חזקות מאוד בידיים.. אני קצת חוששת ולא יודעת לאן לפנות? הרופא ביקש שאצלם לו את זה.. יש לי ממה לדאוג?

שלום,
לא יודע אם יש ממה לדאוג כיון שלא ראיתי על מה מדובר. אכן תצלמי ותראי לרופא.

שלום רב בני בן שש וחצי חלה במחלת הנשיקה,במשך שישה ימים היה לו חום גבוה מעל 39 מעלות, לאחר שירד החום הוא מאוד עייף וגם מתלונן על כאבי רגלים האם זה תקין? אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
מחלת הנשיקה הינה מחלה מאד מתישה ולכן זה סביר לחלוטין.

01/03/2018 | מאת: חום לילד

היי, יש לי ילד בן 4, בריא וחזק... אבל כשיש לו חום הוא מתעורר בבהלה, בוכה, צועק ומבקש שנתרחק ממנו. הוא ממלמל מילים מתוך שינה: לא... די... אנחנו לא מבינים מה קורה, מה לעשות ואיך להרגיע אותו. נשמח לעצתך! תודה

שלום,
תופעה מוכרת של הזיות מתוך חום. לא מדאיג אך יש להקפיד על הורדת החום ומניעה שהוא יגיע לחום גבוה

שלום לבן שלי 1.8 יש המוגלובין 10.50. הוא עייף הרבה וחולה הרבה. יומיים חום ואחרי שבוע עוד יומיים חום בין היתר. יש לציין שהוא לא אכלן גדול ועדיין יונק. יכול להיות שיש לו אנמיה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
לא יכול להיות -יש לו אנמיה וכדאי לתת לו ברזל וניתן למנוע את התחלואה הזאת ע"י טיפול הומיאופ]תי מתאים לחיזוק המערכת החיסונתי. אשמח לעזור

שלום. בני בן 9 עבר ניתוח אפנדקטומי (לא לפרסקופי ) בתאריך 26.2.18.בערב.מהלך תקין. למרות ההסברים על כללי הזהירות אחרי הניתוח, היום ( כעבור יומים ) הוא הרים קופסה מהמדף ששוקלת כמעט שלושה קילו. אני לחוצה מאוד. האם הרמת המשקל כמעט 3 קילו ,עלולה לפגוע בתפרים פנימיים? האם יש צורך לפנות למיון בדחיפות? תודה

שלום,
להרגע במיידי!!!
זה לא עושה כלום ואין מה להתרגש. זה לא נקרא מאמץ.

לבני בן ה 6 הופיע גוש בשד ליד הפיטמה , הוא לא חש בכאב . האם זה מוכר ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
תמיד כדאי לבדוק אך זה נשמע כמו ניתן השד וזה נורמלי לחלוטין.

לגבי המשחה התכוונתי למשחה למניעת זהומים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
ואכן עניתי שאין צורך בכל משחה למניעת זיהום.

שלום.בני בן ה10 עבד ניתוח לכריטת תוספתן עם פתיחת בטן. מהלך הניתוח היה תקין.שוחררנו הביתה כאשר על הפצע החיצוני עדיין ישנה מדבקה. נאמר לנו שהיא תיפול בעצמ או במהלך המקלחת או מיוחר יותר. שאלות : -האם יש צורך למרוח משחה כלשהי על הפצע החיצוני לאחר שהמדבקה תיפול? -האם צריךשהמקום יהיה סטרילי אחרי שהמדבקה תיפול? תוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
אין צורך בטיפול מיוחד בפצע. ניתן למרוח משחת קלוקוט כדי להביא להצטלקות יפה יותר.

שלום, בני בן חודשיים ובעקבות אפנאה ממושכת, בגיל שלושה ימים, למספר דקות. נשלחנו הביתה עם מוניטור קרדיאלי. המוניטור הוגדר לטווח של 85-200 ביום יציאתנו מבית החולים כשהתינוק היה בן 10 ימים. בימים האחרונים המוניטור מצפצף בלילה בעקבות ירידה בפעימות הלב, כשאנחנו מסתכלים על התינוק הוא ישן, נראה נינוח וללא שינוי בצבע עורו. הקצב האיטי ביותר שראיתי במוניטור הוא 74 פעימות בדקה. האם זהו קצב תקין לתינוק בן חודשיים בשינה? האם צריך לעדכן את הטווח לקצב פעימות שונה? תודה רבה, אמא מודאגת

שלום,
עליכם להתייעץ עם הרופאים שהמליצו על המוניטור. ניטור הלב הינו פחות חשוב והכוונה הייתה לניטור של הנשימות.

נידנוד כל מיספר דקות... לא מרגישה... בת 70...

שלום,
תשובה לא פשוטה לשאלה כה קצרה. צריך לברר את הסיבה לנידנוד-אם זה בעיה התנהגותי או בעיה נוירולוגית.

שלום בני בן 2.10 מאז שהוא נולד כל חודשיים יש לו "ליל הקאות" בסביבות 2 בלילה הוא מתחיל לבכות מתוך שינה וברגע שאני מרימה אותו הוא מקיא , תחילה מזון לא מעובד עד נוזל צהבהב , הבטן ממש נסחטת והוא מזיע מאוד . מייד בתום ההקאה כ10 שניות , הוא נרדם... מעייף אותו מאוד וכך חוזר כל שעה בלילה במשך 8 שעות. לאחר 8 שעות הוא מתעורר חלש מאוד ומבקש מים, שותה כוס מים מקיא אותה ורק אז מתחיל שלב ההתאוששות חוזר לשתות לאכול ולתקשר עם העולם. מול מי הכי נכון לבדוק את זה? בדיקת דם בוצעה והינה תקינה. נתבקשתי ללכת לבצע בדיקת עיניים עכשיו קבעתי תור. מול מי לבדוק את התופעה המוזרה הזו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
עליך לבקש מהרופא המטפל לעשות בדיקת בליעת בריום ומעקב מעי דק. צריך לראות שהמעי שלו מאורגן כפי שצריך בבטן.

שלום, יש לי פעוטה בת שנה ו 10 חודשים מאז שנולדה היו לה הרבה יציאות ביום הייתה אוכלת בערך 8 מנות במקביל יש לה 7 יציאות עם הזמן זה ירד אבל עדיין יש לה הרבה יציאות היא אוכלת בעיקר 3-4 ארוחות ביום ואחרי כל ארוחה יש לה יציאה וזה משהו קבוע , בררתי מרופא הילדים שלה ותשובתו הייתה כל עוד היא עולה במשקל אז אין בעייה, היא נולדה במשקל 2700 והיום שוקלת בסביבות 11 ק"ג, השאלה שלי האם ייתכן ויש בעייה בתפקוד הקיבה או המעיים? היא ילדה בריאה בדרך כלל תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
נשמע סביר לחלוטין.

שלום, יש לי פעוטה בת שנה ו

שלום, בני בן שנה ושבעה חודשים. היה חולה לפני כשלושה שבועות במשך שבוע עם חום גבוה מאוד (מעל 40). בבדיקת דם נראו סימנים של דלקת, התחיל טיפול במוקסיפן שהופסק לאחר יומיים עקב פריחה. בשבוע שעבר שוב הופיע חום גבוה מאוד למשך שבוע עם דלקת אזניים שטופלה באזניל. בבדיקת דם הופיעו התוצאות הבאות: VCA Igm (bor) VCA IgG NEG EBNA IgG NEG CMC IgM NEG CMV IgG 176.6 Au/ml ביחס ל- VCA צוין שייתכן primary infection. לאור הרקע בשבועות האחרונים, האם ייתכן שזו אכן מחלת הנשיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
זה לא מתאים למחלת הנשיקה. זה כנראה הדבקה שהיתה בעבר.

26/02/2018 | מאת: אמא דואגת

הבן שלי בן שנתיים סבל בעבר כמה פעמים מקוצר נשימה. במעקב אצל רופא משפחה. כרגע עם נשימות כבדות דופק מהיר וחום. האם זה מראה על קוצר נשימה? האם ממולץ לעשות אנילציה? עם ונטולין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
אלה דברים שלא ניתן לענות דרך המחשב. צריך לבדוק את הילד ולהחליט.

26/02/2018 | מאת: מינה

מנדנדת בראש כל דקה ולא מרגישה. יש טיפול?

שלום,
על מה ומי מדובר. מה הגיל כמה זמן ועוד הרבה שאלות.

שלום ד״ר בני בן חצי שנה ונתתי לו פירות עם טחינה גולמית ונהיה לו פריחה מסביב לפה. ניסיתי שוב אחרי כמה ימים ושוב נהיה פריחה. רציתי לשאול: 1. האם זה אומר שאלרגי לשומשום באופן כללי ואסור לתת לו כל מה שעשוי להכיל שומשום? 2. האם עליי ללכת לרופא בגלל הפריחה או לחכות שיעבור כמו בפעם הקודמת? 3. האם אלרגי לתמיד? או שזה יעבור מתישהו? ואם כן יעבור, האם עליי לנסות שוב לתת לו טחינה בגיל יותר מאוחר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
האןם יתכן והוא אלרגי בכלל לפירות ולא לטחינה?

היי, לא. מדובר בפירות שכבר נתתי לו המון פעמים לפני כן

שלום ד"ר, אני מודאגת מאוד. לבתי בת החצי שנה הופיעו שיערות קטנות בפות. יש לציין שבאופן כללי היא שעירה, יש לה שערות במצח, בגב התחתון וקצת ברגליים ובידיים. אני ובעלי שעירים מאוד גם כן. האם השיעור של התינוקת ובפרט באיזור הפות מעיד על התבגרות מינית מוקדמת? מה כדאי לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
ממש לא.זה חלק מהגנטיקה המשפחתית

24/02/2018 | מאת: מור

בן שנה ו7, רקע של הירשפרונג וריבוי יציאות. נמצא במעקב (לפעמים אצלך). בעבר היו כ7-10 יציאות ביום, אבל עם הזמן פחתו, והוא עושה רק בשינה- לילה או יום. אם זה בלילה, אנחנו מגלים רק בבוקר, אחרי שתחב ידיים לחיתול. ככה כל בוקר... באופן פלאי העור לא מגורה. יש דרך התנהגותית לשנות את זמני היציאות כך שיהיו ביום?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
ממש לא וחבל לנסות. ילדים רבים עושים יציאות תוך כדי שינה כאשר יש הרפייה של הגוף.

23/02/2018 | מאת: מיכל

שלום. התינוקת שלי בת שנה ו9 חודשים. כל יום אוכלת דייסת קורנפלור בבוקר עם כשתי כפיות דבש. האם זה בריא ובסדר לתינוקת לאכול כזו כמות דבש מבחינת הסוכר שבדבש ושאר הרכיבים שלו

שלום,
אין בעיה

בתי בת 5 חודשים ניזונה מטרנה. אתמול לראשונה ראיתי חוטים שחורים בצואה עד כי חשבתי שכירסמה משהו. אין מינוי בצבע ומרקם הצואה אבל היו ממש הרבה חוטים שחורים קצרים . לאחרונה התחלתי לתת לה בננה, לא יותר מכפית ליום ולא כל יום. זה פעם ראשונה שהופיעו החוטים אך אכלה בננה גם לפני שבועיים למשל וזה לא היה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
החוטים האלה יכולים להיות קרישי דם שנראים כך. תראי את היציאה לרופא המטפל.

22/02/2018 | מאת: מעיין

שלום בני בן השנה וחודשיים פולט אחרי ארוחות לא באופן קבוע, ולא כמויות גדולות, אבל התופעה נמשכת מעל לחודש. היינו אצל רופאת ילדים לפני שבועיים, היא אמרה שזה אולי שאריות של מחלה ויראלית. אבל המצב לא משתפר. אציין שכשהיה קטן פלט הרבה, אך זה הפסיק כשהגיע לגיל שנה. חוץ מזה הולך לפיזיותרפיה בשל היפוטוניה וגמישות יתר. אני מוטרדת שאולי מדובר בבעייה חמורה יותר(הפרעה מטאבולית) אשמח לייעוץ, האם התוםעה מוכרת בגיל הזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,
הוא סבל מרפלוקסועדיין ממשיך לסבול מרפלוקס. ניתן לעזור ע"י טיפול הומיאופתי מתאים. אשמח לעזור

שלום... יש לי תינוקת בת שבועיים. נולדה בשבוע 38+4.. במשקל 3 קג. יונקת נהדר. קקי בערך 6 פעמים ביום. חיתולים רטובים. אבל ישנה כל הזמן. לרוב מתעוררת לבד לאכול לא בבכי אלא בסימני רעב של ידיים בתוך הפה וחיפוש השד. כמעט ולא בוכה. האם עליי לדאוג שהיא ישנה כל הזמן? ראיתי שההמלצות הן 18 שעות שינה ביממה והיא ישנה למעלה מ20. לדעתי שעות הערות שלה מסתכמות בשעתיים. האם זה תקין? האם תינוק שנולד מוקדם ישן יותר? מה יכולה להיות הסיבה והאם יש מקום לדאגה? אגב מדובר בילדה חמישית. 4 ילדיי נולדו בשבוע 40 פלוס ובמשקלים גבוהים יותר והטמפרמנט היה שונה.

שלום,
תקין לחלוטין וזה בסדר. אין צורך לדאוג

שלום הבת שלי יונקת הנקה מלאה. כעת בת 4 חודשים. מתעוררת בלילה כל שלוש שעות ולעיתים אף פחות. לאחר הנקה נרגעת.התחלתי לתת לה גזר, תפו"א . האם אפשר לתת לה מעדן כגון דניאלה? או תוספת בריאה אחרת?פשוט מרווחי הזמן שהיא מתעוררת מדאיגים כיוון שאין 7 שעות שינה רציפה. מציינת כי איני מעוניינת בתמ"ל ורוצה להמשיך עם חלב אם.

שלום,,
עדיין מוקדם למוצרי חלב. המשיכי עם טעימות של פרות וירקות.