פורום רפואת ילדים

41882 הודעות
29561 תשובות מומחה

מנהל פורום רפואת ילדים

25/06/2018 | 22:26 | מאת: אולגה

שלום. בני בן ה10 משתתף בחוג שחיה . היום כאשר ניסה לצאת מהבריכה הוא קיבל מכה חזקה בבית השחי מגדר הביכה העשויה מבטון. הוא מתלונן על כאבים חזקים מאוד. רציתי לבדוק האם יש צורך לפנות בדחיפות למיון או שאפשר להמתין עד לבדיקת אורטופד -התור נקבע לעוד שבוע.פרט לכאבים אין תלונות נוספות.

לרופא שלום, היינו בבית חולים בעקבות חתך שהזדהם. החתך נשאר פתוח . לאחר שבוע טיפול באקווסל כעת כבר כמה ימים בהנחיית פלסטיקאי מורחים משחת דרמקומבין. החתך נסגר לאט לאט וכבר לא עמוק. העור מסביב לחתך הפך לורוד . האם תקין? מתי אמור לחזור לצבע עור תקין? תודה

25/06/2018 | 15:32 | מאת: נונו

בן שנתיים לאחר יומיים של חום גבוה ושיעול נבדק ע"י רופא וניתנו לו התרופות הנ"ל. האם ישנן תופעות לוואי שכוללות עצבנות ובכי ממושך בזמן נטילתן?

25/06/2018 | 10:47 | מאת: דניאל

שלום, ביתי בת ה 9.5 חודשים התחילה לפלוט הרבה בזמן האחרון. לא מדובר בכמויות גדולות אלא הרבה פעמים לאורך היום גם זמן רב לאחר שאוכלת. ללא קשר למה אכלה (מרק, מעדן וכו..). אציין שלא פלטה כך בעבר (עד גיל חצי שנה היתה על הנקה מלאה, לאחר מכן שילוב של סימילאק, הנקה ומוצקים). לא חל שינוי כלשהו בתזונה, הרי כבר מגיל 6 חודשים נחשפה לחלבי, ירקות, פירות, עוף וכו.. ומטריד אותי שכבר כמה שבועות היא כל היום פולטת. מעבר לכך לא מציגה סבל, רגועה, נינוחה ומתפתחת יפה. רופא הילדים אמר שכל עוד היא עולה במשקל ולא יורדת אין מה לדאוג אך אני לא רגועה. יש בדיקות מסויימות שאתה ממליץ לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כרגע לא הייתי עוןשה כל בדיקה נוספת אבל בהחלט יתכן ויש לה רפלוקס שהופיע כעת. אשמח לבדוק את הילדה ולהמליץ על טיפול מתאים

24/06/2018 | 23:34 | מאת: אמא לתינוק מתחוק

היי, אשמח לקבל מענה בעניין הבא: אז ככה...הפין של בני בן ה7 חודשים מחליף צבעים לעיתים דיי תכופות, לאחרונה נראה כי כיפת הפין כחלחלה ולא נוטה להפוך לוורודה באופן תכוף. האם תקין? אין לו בעיה במתן שתן חלילה, בנוסף, לאחרונה השתן שלו מדיף ריח מאוד חזר, האם זה הגיוני? או שיש צורך לגשת לרופא ולבדוק המצב? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, החלפת הצבע הינה תקינה לחלוטין וזה יכול להמשך עד גיל שנה

תודה רבה על המענה המהיר. אך חשוב לי להבין האם זה תקין שבמשך מספר ימים כיפת האיבר הינה בצבע כחול??? זאת אומרת היו גוונים אחרים אבל בתקופה האחרונה היא לרוב כחולה ולא חוזרת לורדרדות

שלום, התינוק שלי משלשל כשבועיים לעיתים מספר רב של פעמים ביום ולפעמים פחות, לעיתים נוזלי ולעיתים צמיגי וכשזה צמיגי הכמות גדולה מאוד ויוצאת מהטיטול, רופא הילדים ביקש לעשות בדיקת צואה ולהלן התוצאות. אשמח לפיענוח Leukocytes ++ Mucous + שאר התוצאות יצאו שליליות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זאת תופעה אופיינית לאחר מחלה וירלית כלשהי. תנו פרוביוטיקה באבקה לילדים וזה ישפר את המצב

24/06/2018 | 17:19 | מאת: רוחמה

הבת שלי לא מפסיקה להשתעל מה ניתן לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, עליכם להבדק כדי לדעת מה הטיפול המתאים.

24/06/2018 | 16:36 | מאת: מודאגת

שלום רב פנינו לרופאת הילדים בשל כאבי בטן לסרוגין בלילה שמעירים משינה .בנוסף הבחנתי כי ביתי נוטה להתגרד קלות בכל הגוף ( לא קיצוני ) הרופאה שלחה ליוריק אסיד שיצא 6.6 -הילדה כאמור בת 9 וספירת דם שיצאה תקינה למעט aos -אבסולוטי 7 , באחוזים 12%. מה המשמעות של חומצה אורית גבוהה הילדים ? תודה רבה אמא מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כדי לדעת מה הסיבה לערכים המוגברים יש לעשות בירור מקיף יותר .רופאת הילדים תדע לעשות את הבירור המתאים ובמידת הצורך להפנות למומחה באנדוקרינולוגיה לילדים.

24/06/2018 | 13:46 | מאת: יאיר

שלום יש לי תינוקת בת 7 חודשים ואתמול בצהריים התחיל חום שהגיע עד 39.3 נתנו נובימול ועשינו מקלחת פושרת וגם גרביים עם חומץ החום ירד אבל היום בבוקר שוב פעם עלה החום והגיע כבר ל 39.8 נתנו נורופן החום ירד ועלה שוב לאחר שעתיים . מה לעשות ? זו ילדה ראשונה אז לא מבינים כל כך אשמח לתשובה בהקדם האפשרית דרך הגב הילדה מגיבה וצוחקת היא אכלה היום ופירות והקיאה את האוכל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, רצוי מאד לקחת אותה לבדיקת רופא. יתכן והיא צריכה טיפול נוסף פרט להורדת חום.

23/06/2018 | 21:50 | מאת: דניאלה

שלום בני בן ה2.11 מתלונן על כאביבטן כל ערב ובנוסף כל ערב יש לו חום שנא בן 38.5 ל 40.00 מה ניתן לעשות בנידון וממה זה נובע

שלום, קרוב לודאי מדובר במחלה וירלית כלשהי שתחלוף תוך מספר ימים.

22/06/2018 | 18:21 | מאת: סימבר

בתי בת 4 בריאה בדרך כלל היום חשה בכאבים ליד האוזן לבין הראש למטה הרגשתי שיש שם בלוטה גוש עגול בפנים אני מאוד לחוצה ולא יודעת מה לעשות אשמח שתעזור לי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קרוב לודאי מדובר בבלוטת למפה מוגדלת עם רגישות במקום. זה יחלוף תוך מספר ימים.

22/06/2018 | 14:48 | מאת: לימור

היי התינוק שלי בן 4 חודשים , שמתי לב שתמיד הכפות רגלים שלו קרות ומזיעות . זה נורמלי ? לפני שבועים עשינו לו בדיקת דם של המוגלובין ויצא תקין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, תופעה מאד שגרתית ולא מצריך כל התיחסות

שלום. בעלי נדקר מעץ דקל בעבודה. הוא סובל מכאבים ממש חזקים. הרופא רשם לו אנטיביוטיקה. והוא אף לקח פעם אחת(האחות הביאה לו בבית חולים). העניין הוא. שהוא לא אוהב לקחת אנטיביוטיקה. ומעדיף לתת ליד לרפא את עצמה. השאלה האם אפשר להפסיק אחרי נטילה של פעם אחת? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הוא עושה טעות חמורה והוא עלול להגיע לזיהום מאד משמעותי. יש לקחת את האנטיביוייקה

שלום, על גופו של בני (בן שנה וחמישה חודשים)התפתחו פצעים ...הרופא טען שזו מחלת הפה והגפיים.שאלתי האם היא תתכן אף על פי שלא היה לו חום ולא ראיתי שסבל מפצעים בפה שגרמו לו לחוסר רצון לאכול....או שטעות באבחנה היא? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כמובן שטעויות יכולות להיות אך רק מי שראה ובדק יכול לאבחן.

הבת שלי בת השנתיים משתעלת כבר שבועיים מה ניתן לעשות על מנת להקל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ראשית צריך לבדוק אותה ולראות אם אין ממצאים נוספים. בהתאם לבדיקה כך יהיה הטיפול כולל אינהלציות או אפילו טיפול אנטיביוטי.

21/06/2018 | 12:06 | מאת: נעה

שלום רב ד"ר, הבת שלי בת שנה קיבלה לפני שבוע וחצי (ב 11.6) חיסון mmrv מיום שני(שבוע אחרי החיסון) היא עם שלשול (משלשלת פעמיים ביום או צואה רכה) ומיום שלישי עם חם. החם עד 38.7. האם זה קשור לחיסון? האם ידועה תופעה של שלשולים לאחר החיסון? קראתי באינטרנט ששלשולים הם תופעת לוואי של החיסון אבל האחות בטיפת חלב אמרה לי שלא.... תודה רבה אמא מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כל מה שציינת זה תופעות לואי וזה יכול לקחת מספר ימים.

21/06/2018 | 12:05 | מאת: לירון

יש לי שאלה , מול הבית שלי בונים כביש , יש כאן תנועה של 2 טרקטורים והם חופרים , האם זה מהווה בעיה עבור הילדים שלי הקטנים שנמצאים בבית ? ( מבחינת זיהום אויר והאבק ) כמובן שבזמן העבודות החלונות שלי סגורים בבית ) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זה אינו מהווה בעיה כלל וזה גם משהו חולף. טוב את עושה שאת סוגרת את החלונות.

21/06/2018 | 12:03 | מאת: לירון

מול הבית שלנו בונים כביש ....האם זה מהווה סיכון עבור הילדים שלי בני 5 , וחצי שנה ? ( מבחינת זיהום אויר, אבק ) .כמובן שהחלונות שלי בבית סגורים בזמן העבודות..

20/06/2018 | 11:03 | מאת: הקטנה נפלה מהמיטה שלנו

הילדה שלנו נפלה מהמיטה שלנו לרואים איםה היא קבלה מכה אני השארתי או ה ערה שעה עוקבת אחרי האצבע ומלאת מרץ לא מקיאה אכלה 20 דקות אחרי המקרה לא רואים שנוי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם אין איבוד הכרה או הקאות כנראה שלא קרה נזק.

שלום, הבן שלי בן שלושה חודשים. לפני שבוע שמתי לב לריח לא נעים שעולה מהטבור שלו. אין אדמומיות או כל דבר מחשיד אחר... ממה זה נובע? והאם יש צורך בלפנות לרופא??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, רצוי שרופא יראה את המצב כיון שגם אם לך לא נראה שיש בעיה יתכן והרופא יגלה משהו

19/06/2018 | 18:13 | מאת: עדי

הי. ביתי בת 5 חודשים נשרטה מספר פעמים מברזל חלוד בעגלה שלה..ישנן שריטות שטחיות. מחוסנת בשגרה חיסון גיל חודשיים וארבעה חודשים. האם יש סכנה לטטנוס? על מה עלי לשים לב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם היא מחוסנת לפי גילה אין כל סכנה

19/06/2018 | 16:17 | מאת: ליאת

שלום רב , אני קצת בחרדות אני יודעת שהשאלה תשמע קצת מוזרה אבל היא מטרידה אותי.. , קראתי שטלק מסוכן לנשימה ..יש לי טלק של חברת אזורה( רשום שהוא באישור משרד הבריאות ) כבר 5 שנים בבית , הוא יושב ככה סתם על מדף (יש לציין שהבית שלי גדול ) שמתי לב שמחוץ לבקבוק יש שאריות של טלק על הפקק עצמו , האם יש חשש שנשמנו את השאריות של הטלק למרות ש לא היה בשימוש כמעט, הבקהוק היה רחוק מהישג יד , רק ככה סתם עמד על מדף ? האם חשיפה מסוכנת זה רק שבאמת נושמים את הטלק מתוך הבקבוק או גם במקרה שציינתי ?יש ילדים קטנים בבית , יש לציין שלא היה להם כמעט בעיות נשימה ...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זאת שאלה חרדתית. אין כל בעיה ולא קרה ולא יקרה כלום.

19/06/2018 | 15:49 | מאת: יואל

שלום רב, האם מומלץ לילד בן 14 שהחל לעסוק בפיתוח גוף, לצרוך תוסף של אבקת חלבון? אם כן, באיזה מינון? במידה ולא, מה הסיכונים בצריכה? תודה מראש על התייחסותכם אבא מודאג

שלום, תוסף החלבון מאפשר לספק לגוף המתעמל אבני בנייה לבניית השרירים. אין בזה כל בעיה והצריכה היא לפי ההוראות שעל האריזה. לרוב לוקחים את זה מייד לאחר האימון.

בן 15 סובל מחרדות ויש לי כאבים בחזה צד שמאל וגם ביד שמאל עשיתי אקג פעמיים ויצא תקין אין רקע משפחתי זה יכול להיות קשור ללב הוא מהרחדה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זה מהחרדה ואני ממליץ לך לגשת לטיפול פסיכולוגי בזמן הקרוב

בוקר טוב, אני גרה בניגריה מה שמעלה את רמת הדאגה שלי .... ביתי בת שנתיים וחצי כבר יום רביעי ברצף מקיאה בלילה , במהלך היום מתנהגת כרגיל וחיונית. אמנם הצואה שלה מימית ובצבע שונה מבדרכ אבל רק פעמיים ביום לא מעבר... היא מתלוננת מדי פעם סמוך להשכבה על כאבי בטן.... חוץ מזה היא מתנהגת כרגיל . אשמח לדעתכם.... תודה רבה, נטלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כנראה שזה משהו זיהומי כמו וירוס. זה יחלוף תוך מספר ימים.

האם כשיש דלקת אוזניים תמיד יזהו אותה בבדיקות דם וספירת דם? חושדת שיש לבת שלי דלקת שפוספסה (יש לה הרבה שעווה באחת האוזניים וקשה לראות) בדיקת דם וספירת דם יצאו תקינות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בדיקת דם אינה מרמזת או מאבחנת דלקת באוזן. רק הסתכלות לאוזן מאבחנת

17/06/2018 | 20:50 | מאת: גלית

שלום, אצל הבן שלי בן 6 התגלה חיידק הליקובקטר, רציתי לדעת מאיפה ולמה מגיע החיידק? ומה הטיפול המתאים? האם זה מדבק? תודה רבה.

שלום, הטיפול הוא אנטיביוטי ונדבקים ממישהו.

17/06/2018 | 15:40 | מאת: טליה

שלום רב, אני שואבת חלב ולפעמים כלי השאיבה לא מספיקים להתייבש בין שאיבה לשאיבה ונותרות בהן מעט טיפות מים. האם זה פוגע בחלב? תודה

שלום, ממש לא

17/06/2018 | 14:07 | מאת: אור

שלום לילד בן שנה וחצי היה שיעול כמה ימים בעיקר בלילות. עכשיו התחיל להשתעל גם ביום קצת. לא יבש. היה לו חום שישי שבת היום לא, והיום עדיין משתעל קצת. האם יש לקחת לרופא או אפשר לתת סירופ להקלת שיעול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, רצוי בכל זאת לראות רופא כיון שאולי יש דלקת ריאות ויש מקום לטיפול ממשי יותר

שלום ילד בן שנה וחצי, תמיד בזמן היום הייתי מביאה לו נובימול ואחרי כמה שעות אם היה עדיין חום הייתי מביאה נורופן. כלומר לפעמים כך לפעמים כך... עכשיו נודע לי שאסור לתת נורופן ונובימול אלא מותר רק אקמול ונורופן? האם זה נכון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא יודע מי אמר כיון שנובימול הינו אקמול מרוכז ולא יותר מזה.

שלום... ילדתי תינוקת בניתוח קיסרי מתוכנן לפני שבוע ומהלידה יש לה במצח בצד אחד פס בצבע אדמדם סגלגל כזה כמו וריד וגם בעין שמאל בעפעף ביום של השחרור מהבית חולים שאלתי את הרופאה והיא אמרה שזה יעבור תוך שבוע אין אין שיפור אפילו מה זה יכול להיות?

שלום, צריך לראות את הממצא כדי לתת תשובה נכונה ואמיתית. אשמח לעזור.

שלום דוקטור אני יודעת שאתה לא יכול להביא לי תשובה בלי לראות אבל אני מאוד לחוצה למרות שאמרו לי בבית חולים כשהיא נולדה שזה יעבור אבל זה לא משתפר הילדה כבר בת 9 ימים אני מצרפת תמונ. שתוכל לראות ולהגיד לי פחות או יותר מה אתה חושב שזה אמרו לי שזה לא כתל לידה וזה באמת לא נראה כמו כתם לידה

14/06/2018 | 13:41 | מאת: נופית

הי דר שנהר תינוקת בת 3 חודשים בריאה מלבד בגיל חודשיים קיבלה וירוס ויראלי פעמיים בפעם השניה לקחו ספירת דם שמלבד טסיות דם שהיו גבוהות הכל היה תקין רופאת הילדים בקופה שלחה שוב לבדיקה חוזרת כי הטסיות יצאו מעל 500 וגם נוטרפיליפ גבוהים התינוקת יונקת באפן מלא וחיונית אודה לעזרה והרגעה בנושא תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זה הכל בגדר הסביר. אין צורך לעשות משהו מיוחד ואין מקום לדאגה.

14/06/2018 | 11:24 | מאת: שיר

דר שלום רב בני בן שנה ושלושה חודשים הרבה פעמים מזיע זיעה קרה בכפות היידים רגליים ובפנים. האם יש סיבה לדאגה והאם צריך לפנות לרופא? תודה רבה על המענה

שלום, תופעה מאד נפוצה וחסרת חשיבות. אין צורך בכל טיפול

21/06/2018 | 19:33 | מאת: חיה

תוזה זה עזר גם לי

שלום כבר מי זה 4 ימים אני נוטלת רפאפן 500 מג 4 פעמים ביום ואין שום שיפור לכאבי גרון חזקים בבליעה ובדיבור אני לא מצליחה לאכול כלום יכול להיות שהאנטביטיקה לא מתאימה לי ?? אציין כי לא נשלחתי לעשות בדיקת מעבדה וללא חום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בהחלט יכול להיות שמדובר בחיידק שאינו רגיש לאנטיביוטיקה או שזה בכלל מחלךה וירלית. האם נעשה משטח גרון?

12/06/2018 | 20:22 | מאת: NOT_FOUND

י שלי תינוקת בת 3 וחצי חודשים שוקלת 6 קילו גילו לה דלקת באוזניים הרופא נתן לה אנטיביוטיקה בשם amoxi care forte 250 , אמר להביא לה 3.5 מ"ל 3 פעמים ביום האם זה תקין ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, תקין לחלוטין.

12/06/2018 | 16:26 | מאת: מיכל

ביתי בת 10 חודשים זוחלת רק על הגחון. היא יושבת לבד ומתהפכת לשני הכיוונים. יש בעיה בזחילה כזו ומה עלי לעשות? תודה

שלום, זה ממש בסדר ואין צורך לעשות משהו אחר.

11/06/2018 | 16:42 | מאת: רינה

שלום, יש לי תינוקת בת חצי שנה מזה שבוע היא עם נזלת ומשתמשת לה בתרסיס מי ומלח, האם אפשר לשון איתה עם מזגן בטמפרטורה של 24 מעלות? היא כן לובשת בגדים ארוכים בהיותה יושנת על מזגן וגם המזגן אינו מכוון כלפיה בכלל, רופא הילדים שלה אומר שלא לפתוח מזגן כי זה ישפיע עליה עוד לרעה! אשמח לשמוע את דעתך בנושא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כפי שאת תארת אין כל בעיה שתישן עם מזגן ועם כל הדברים שעשית מסביב לזה.

11/06/2018 | 15:39 | מאת: מרים

בהוראת טיפת חלב עשינו ספירת דם שגרתית לבתי, בת 10 חודשים. יצאו תוצאות חריגות של Immature Granulites ושל NRBC. האם זה תקין? WBC 9.40 K/UL ( 5.70- 15.50) (..*......) IMMATURE GRANULOCYTES 0.25 K/UL ( 0.00- 0.09) (.........)* IMMATURE GRANULOCYTES % 2.70 % ( 0.00- 0.62) (.........)* NEUTROPHILS 2.30 K/UL ( 1.10- 6.80) (.*.......) NEUTROPHILS % 24.80 % ( 18.00- 49.00) (.*.......) LYMPHOCYTES 5.70 K/UL ( 2.60- 8.50) (....*....) LYMPHOCYTES % 60.20 % ( 37.00- 69.00) (......*..) MONOCYTES 0.69 K/UL ( 0.28- 1.90) (.*.......) MONOCYTES % 7.30 % ( 5.00- 12.00) (..*......) EOSINOPHILS 0.40 K/UL ( 0.00- 0.93) (...*.....) EOSINOPHILS % 4.30 % ( 0.00- 6.00) (.....*...) BASOPHILS 0.07 K/UL ( 0.00- 0.24) (..*......) BASOPHILS % 0.70 % ( 0.00- 1.50) (...*.....) RBC 5.37 M/UL ( 3.70- 5.40) (........*) HEMOGLOBIN 14.50 G/DL ( 10.00- 15.00) (.......*.) HEMATOCRIT 44.50 % ( 29.00- 43.00) (.........)* MCV 82.90 FL ( 72.00- 90.00) (....*....) MCH 27.00 PG ( 23.00- 30.00) (....*....) MCHC 32.60 G/DL ( 32.00- 35.50) (.*.......) RDW 12.60 % ( 11.00- 17.50) (.*.......) NRBC 0.03 K/UL ( 0.00- 0.01) (.........)* NRBC% 0.30 % ( 0.00- 0.10) (.........)* PLATELETS 280.00 K/UL ( 200.00- 500.00) (.*.......) PLATELET-LARGE CELL RATIO 45.50 % N.R. 19.4-43.7% MPV 12.50 FL N.R 6.5-11.5 FL

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בדיקה תקינה לגילה

11/06/2018 | 14:13 | מאת: טלי

שלום, בני בן 5 ו- 4 חודשים בעל מבנה גוף יחסית רזה. הוא שוקל 18ק"ג וגובהו 110 ס"מ (BMI 14.88). הוא ילד מאד נמרץ ואנרגטי, אוכל טוב (יחסית לילדים :)), ישן טוב ופעיל. מבחינת עקומת גדילה- הוא פחות או יותר על אותה עקומה מיום היוולדו. האם הוא בתת משקל? האם עליי לבדוק לעומק מדוע הוא רזה יחסית? רופאת הילדים ממש לא מוטרדת, טוענת שהוא שומר על העקומה שלו. תודה, טלי

לקריאה נוספת והעמקה
11/06/2018 | 14:24 | מאת: טלי

בהמשך לשאלתי, חשוב לציין, כי בבדיקת דם שעשה לפני כמעט 3 שנים (בדיקת הדם האחרונה שעשה עד היום), היה ANTI TTG+DGP (IGG+IGA) 0.25 Negative. האם יש לחזור על הבדיקה? האם יש לערוך בדיקת דם גם היום לאחר 3 שנים? חשוב לציין שהילד מתנהג כרגיל, נמרץ, פעיל ואוכל טוב. תודה, טלי

שלום, לא לעשות לו כלום. תניחו לו.

שלום, גם אני לא מוטרד ונראה שהוא בסדר גמור

11/06/2018 | 09:57 | מאת: דנה

שלום ד"ר, בתי בת 10 חודשים. נתתי לה חביתה בפעם הראשונה. נתתי לה חתיכה קטנה וראיתי שהחתיכה נמצאת עמוק בגרון. פחדתי שתיחנק אז הכנסתי אצבע כדי להוציא את החביתה והחביתה נכנסה עוד יותר פנימה והתינוקת התחילה לבכות. הרמתי אותה מיד מהכסא והפכתי אותה. כל הזמן היא בוכה (נבהלה מכל הסיטואציה). שמעתי אותה כמה פעמים בולעת (נשמע כמו שבולעים מים). והשאלה שלי האם יכול להיות שהחביתה נכנסה לריאות ולא נבלעה?היא לא השתעלה אבל בכתה הרבה,והרי כשבוכים קנה הנשימה פתוח....היא נושמת רגיל ואכלה מעדן אחרי זה. תודה

שלום, אם זה היה נכנס לריאות היא היתה משתנקת. לא קרה כלום.

10/06/2018 | 20:04 | מאת: ליאת

היי , כשבתי היתה בת שנה עשו לה צילום חזה 1 , העניין הוא כזה שלא זכור לי אם שמו לה מגן עופרת על הבטן ומאז אני מאוד מוטרדת מההשלכות של זה..במידה ולא שמו לה מגן האם יכול להיות שנגרם לה נזק בלתי הפיך לשחלות כתוצאה מהקרינה ? האם זה משתווה לקרינה שבטיסה ארוכה ? ( הרי בטיסה ארוכה אין מגן עופרת , האם ניתן להשוות בין המקרים ) אודה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הקרינה הינה מינימלית. בכל מקרה נזקי קרינה זה משהו מצטבר ולא צילום חד פעמי לפני שנים.

שלום. בני בן שנה וחמישה חודשים, כבר 6 ימים מקיא מדי פעם, בעיקר בבוקר ובלילה. אין חום ואין שלשול. מעבר לזה מרגיש מצויין, פעיל, אוכל ושותה. היינו אצל רופא, עשו בדיקת דם כולל תפקודי כבד וכליות וכן צילום בטן והכל תקין. אמרו שאולי וירוס, אבל זה נראה לי ארוך מדי וללא תסמינים נוספים. אני מאוד לחוצה ואשמח להתייחסות והמלצות מה לעשות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אכן אם רופא בדק ואין תסמינים נוספים בהחלט מתאים למחלה וירלית.

שלום! נכדתי אובחנה במחלת הנשיקה לפי בדיקות הדם. האם זה גורם גם להקאות מרובות.כמעט כל ארוחה הילדה מקיאה.היא בת שנה וחודשיים. האם מצריך פעולה נוספת לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זאת אכן מחלה מתישה ויכולה לגרום להקאות. צריך להקפיד שתשתה מספיק

07/06/2018 | 21:31 | מאת: שולמית

ערב טוב ילדה בת שלוש עם נזלת וליחה . מטופלת במשאף... לילדה יש חוסר תאבון... גם כשהיא בריאה יש לה חוסר תאבון והכל בכוח. האם הנזלת והליחה יכולה לגרום לחוסר רצון של הילדה לאכול. האם זה מפריעה לה בזמן האכילה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בהחלט שזה מפריע ויכול לגרום לחוסר תיאבון ותחושה לא נעימה. ניתן לעזור ע"י טיפול הומיאופתי מתאים ואשמח לעזור לכם.

07/06/2018 | 20:10 | מאת: קרן שגב

שלום, אפשר לתת ויטמין די לתינוק בבקבוק תמ״ל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא רצוי כיון שזה כמות מעטה ועלול להשאר בבקבוק

שלום הרופא נתן לבתי בת שנתיים וחודשיים וינטולין סירופ בגלל שהיא משתעלת המון, המינון הוא 4 מ"ל ×3 פעמים ביום×5 ימים השאלה היא צריך להיות מרווח של 8 שעות בין כל מנה ומנה? האם המנה צריכה להיות אחרי אוכל או לא משנה על קיבה ריקה תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא חייב להיות ממש שעות מדויקות וניתן לתת לפני אחרי או בזמן האוכל

שלום רב, אני מטפלת לתינוק בן כמעט שנתיים. אני שמה לב שהאמא נותנת לילד הרבה נורופן ומשככי חום גם כשהוא לא חולה אלא נראה לה שהוא עומד לחלות. כשיש לו 37 מעלות. האמא אישה טובה ודי חרדתית. גם בגן הפרטי היא נתנה הוראה לתת לבנה נורפון אם יש לו 37. מיותר לציין כמה פעמים ביום היא מודדת לו חום ביום. בעבר הייתה הולכת לרופאת הילדים הרבה עכשיו היא חשה חצי דוקטור. לי מרגיש שהוא לא צריך לקבל כל כך הרבה תרופות והמפתיע הוא כשיש חום והיא טוענת שפירכס יום למחרת אני מגיעה אין חום והסימנים אוד חיונים. אני יודעת שהיא אוהבת אותו מאוד וחרדה לשלומו. יש לה 2 ילדים נוספים ביסודי .היא מאמינה שנורפון יכול למנוע קפיצה בחום שכרגע לא קיימת....אשמח לתובנות בנושא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין ספק שיש כאן טיפול מוגזם ומיותר.

06/06/2018 | 23:12 | מאת: רבקה

שלום הילדה שלי בת שנה ו 9חודשים בלעה קצת שמן אקליפטוס בצהרים עברו הרבה שעות מאז ולא היה סימנים של משהו חריג אבל אני ממש לא רגועה קראתי שזה רעיל ומסוכן אפילו רק ממגע מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא קרה כלום.

06/06/2018 | 15:58 | מאת: מיטל

שלום, ביתי עוד שבועים תהיה בת חצי שנה. אוכלת כרגע נוטרילון שלב 1. הגננת במעון טוענת שמומלץ לא לעבור לשלב 2, אלא למשוך עוד כמה חודשים עם שלב אחד, כי בשלב 2 יש יותר סוכר ואיו לו באמת תרומה גדולה יותר לתינוק. האם זה נכון? ובאופן כללי האם יש לעשות את המעבר לשלב 2 באופן הדרגתי או בבת אחת?

05/06/2018 | 20:30 | מאת: טל

בן שנה וחצי כמעט,, ישן שנת בוקר. הולך לישון בן 8-8.30 בערב קם בערך 6-6.30 בבוקר. בסביבות 9.30-10 רוצה לישון שנת בוקר של חצי שעה ארבעים דק. בגן עבר לכיתות גדולים שלא ישנים בוקר. והוא עדיין רוצה. שמים אותו לישון בצד. האם יש צורך להוריד לו את השינה ? בגיל כזה? תודה מראש