פצעון על המצח שלא עובר -בן 8

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

11/04/2016 | 10:17 | מאת: נורית

בני בן כ 8 חלה בינואר בשפעת / כאבי גרון ויראליים. לאחר כשבוע ולאחר שהבריא צץ המצחו פצעון אדום בולט, ומאז ועד היום הפצעון במצח, לעיתים בולט יותר ולעיתים שטוח יחסית. במרץ פניתי לרופא וקיבלנו משחה שמרחנו מס' ימים , הפצע השתטח אבל לא נעלם. הפצעון נראה כתם ורוד במרכז המצח שלעיתים מתנפח מעט. אין ראש מוגלתי ולא היה . האם זה סביר שפצעון נשאר זמן כה רב ולא נעלם? עשינו בדיקות גם במהלך השפעת שהראתה המוגלובין קצת נמוך, 11.3, האם שייך? האם מומלץ לקחת ברזל?

שלום, כדי להתייחס לנגעים עוריים יש לראות כדי לאבחן. אשמח לראות את טיב הפצעון ולהציע טיפול מתאים. רצוי לקחת תכשיר ברזל לתקופה של 3 חודשים לצורך מילוי מאגרי הברזל.

מנהל פורום רפואת ילדים