כלי נגינה העוזר בחציית קו האמצע

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

28/06/2013 | 08:19 | מאת: גילי

בני בן ה 9 נולד כשראשו מוטה לצד שמאל ועם חגורת כתפיים חלשה. כל השנים עבדנו איתו על חיזוק חגורת כתפיים ןעל איזון קו האמצע. עד היום יש לו קשיים במוטוריקה עדינה וגסה. כיום בית ספרו מאפשר לו ללמוד לנגן על אחד מכלי הנגינה: כינור, ויולה או צ'לו.שאלתי היא באיזה כלי עדיף לבחור? איזה מהם יעבוד יותר על חציית קו האמצע? החשש שלי למשל בכינור הוא שהראש צריך להיות מוטה לכתף שמאל שזו נטייתו הטבעית של בני, שהרי נולד עם ראש מוטה לשמאל. אודה על עזרה בבחירת הכלי שלא יזיק לבני ואולי אף יעזור לו, גילי

שלום, אינני מומחה בבחירת כלי נגינה אך נראה לי שצ'לו יהיה הכי פחות מזיק.

מנהל פורום רפואת ילדים