צריכה ייעוץ לגביי בני בן השנתיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

03/02/2012 | 23:45 | מאת: מלי

שלום רב, בני בן שנתיים וחודשיים. לפניי כשלושה שבועות חלה במחלת חום למשך של חמישה ימים לאחר שהחלים ממנה, החל להתשעל מאוד בלי חום. רופאה שבדקה אותו אמרה שיש לו ברונכיט חריפה ונתנה לו אזניל לחמישה ימים. ביום השני לטיפול, רופא הילדים שלו בדק אותו ודרש להפסיק במיידית את האזניל. שלושה ימים לאחר מכן חזרו השיעולים ואיתם 39+מעלות חום. לאחר שישה ימים של חום ושיעולים ונזלת בצילום חזה נראה תסנין ראתי מתחת לצלע כשהבדיקות דם היו גבוליות בין דלקת נגיפית לדלקת חיידקית. הילד קיבל מוקסיפן פורטה למשך חמישה ימים. החום נעלם ואיתו הצינון והשיעול. יומיים לאחר סיום האנטיביוטיקה והשיבה לגן, הילד התחיל שוב להתנזל ולהשתעל בלי חום אבל השיעול מתחיל להתגבר, הוא נוחר בגלל האף הסתום וקצת מתעורר בלילה. אני מאוד מאוד לחוצה. 1.האם ניתן לייחס זאת לדלקת ריאות שלא עברה או שזה משהו חדש? 2. האם כדאי לקחת אותו לרופא לבדיקה או לחכות ואם לחכות אז מתי לקחת? 3. האם מומלץ לתת לו סירופ מוקוליט לשיעול ומה אני עוד יכולה לעשות להקל עליו קצת? אני מאוד מאוד דואגת לו. אנחנו בסחרחרה הזאת כבר כמעט חודש. אודה מאוד מאוד לעזרתך. מלי

03/02/2012 | 23:49 | מאת: מלי

אוסיף שקיבל אנטיביוטיקה 9 מ"ל,פעמיים ביום למשך חמישה ימים-כמעט שניי בקבוקים שלמים של מוקסיפן.

07/02/2012 | 12:00 | מאת: מאיה

שלום, ראשית כדאי להרגיע את הלחץ הילד אינו במצב מדאיג. המצב שתארת נפוץ ביותר וכנראה נובע מהדבקה מחודשת בוירוס של הצטננות. אם אין חום והילד רק משתעל אין צורך לרוץ לרופא. אם השיעול מתגבר ויש גם חום יש מקום לבדיקת רופא.לעיתים יש מספר סבבים של המחלה ולעיתים יש צורך מספר פעמים באנטיביוטיקה. ניתן להקל עליו עם אינהלציות של מי מלח.

מנהל פורום רפואת ילדים