נפיחות בשדיים אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

11/06/2010 | 00:32 | מאת: שירה

ביתי בת 7 חודשים.נולדה בשבוע 34.כבר בהיותה בת 3 חודשים שמתי לב לנפיחות בשדיים.בפורום זה הוסבר לי שזה יעבור,אך אני רואה שהשדיים גדלים.רופא ילדים אמר לי שזה מההנקה,וכשכל עוד אני מניקה זה יגדל.אני מאוד מודאגת ולא יודעת מה לעשות.האם להפסיק להניק?יש מה לעשות?זה נשמע לי לא סביר לכזו קטנה. אציין שמספר חודשים לפני הריון נטלתי איקאקלומין.האם זה קשור? אשמח לתשובה מהירה.אני עובדת עצות. תודה רבה

11/06/2010 | 08:23 | מאת: עידית

היי שירה, אני ילדתי לפני שלושה חודשים בן בשבוע 40. כשהילד היה בן 12 יום התחילה אצלו נפיחות בשד ימין ובטיפת חלב אמרו לי שזה בסדר, רק לבדוק שזה לא נהיה אדום וחם למגע. לדאבוני לאחר יום השד הימני הנפוח הפך לאדום מאוד. נסעתי עם הילד לבי"ח שניידר שם אמרו לי שנוצרה דלקת ונתנו לו אנטיביוטיקה לווריד הקטן שלו. למצב הדלקתי הזה קוראים "מסטיטיס". כל עוד אין אודם באזור השדיים אין לך מה לדאוג - ערכתי בירורים מקיפים על כל הנושא. המצב הדלקתי שנקרא "מסטיטיס" הוא די נדיר ורוב התינוקות ממש לא סובלים מזה. ולא הוכח שזה קשור להנקה. לדעתי, בשביל השקט הנפשי שלך, לכי לרופא ילדים שאת סומכת עליו. שתהיה בריאה הקטנה וגם את...

שלום, להרגע במיידי אין בעיה ואכן זה גירוי הורמונלי שעובר ממך אליה. זה יחלוף עם הפסקת ההנקה. לא ישאר מזה כל זכר בעתיד. בבקשה לצאת מהלחץ.

26/06/2013 | 14:36 | מאת: מ

שלום רב, גם לבתי בת התשעה חודשים ישנה נפיחות בשדיים.. לא משהו חדש.. אבל- אני לא הנקתי. הרופא ראה וביקש מעקב לעוד ארבעה חודשים ב"ה. האם הגיוני גם ללא הנקה?

מנהל פורום רפואת ילדים