תסמונת נפרוטית

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

11/12/2001 | 19:42 | מאת: נעמה

שלום רב ! אתמול בעקבות נפיחות אצל האחיין שלי (ילד בן 8) ובדיקות שנערכו בבי"ח העמק התברר שהוא חולה במחלה בשם תסמונת נפרוטית הסבר כללי אודות המחלה הוסבר בבה"ח. מהם סיכויי ההחלמה מהמחלה הנ"ל. עד כמה המחלה מסוכנת? והאם יש המלצה לגבי רופא מסויים שמתמחה במחלה הזו. האם יש טיפול גם בתחום הטבעי ולא הקונבנציונלי (סטרואידים וכו') אשמח לתשובה מהירה [email protected]

13/12/2001 | 19:51 | מאת: ד"ר הדר ירדני

נעמה יקרה, ראשית, בבית חולים העמק יש מומחה למחלות נפרולוגיות בילדים. בלי לציין את שמו, הרי הוא האדם המתאים ביותר לכל השאלות בנושא. תסמונת נפרוטית בילדים היא מחלה המתבטאת בהפרשה רבה של חלבון בשתן, ירידה ברמת החלבון בדם, בצקת (נפיחות), ועלייה ברמת הכולסטרול. ישנן מחלות שונות תחת כותרת זו. בחלקן מחלות ראשוניות של הכליה, ובחלקן התבטאות כלייתי של מחלה סיסטמית אחרת, למשל - סכרת. כפי שציינתי המחלות הן שונות וחלקן טובות יותר וחלקן פחות. על מנת לתת לך תשובה בקשר לסיכויי החלמה וטיפול עלי לקבל תמונה יותר שלמה של המחלה וכן את שמה, אם כבר יש אבחנה. בעיקרון הטיפול בכולם הוא סטרואידים, כך או אחרת. לא הייתי מסתכנת בחיפוש טיפול אחר, עקב חשיבותן של הכליות והסכנה שבהזנחת הטיפול במחלה. שוב אני מפנה אותך למומחה למחלות כליתיות, בבית חולים העמק. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים