שאיפת פיח

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

10/12/2001 | 17:34 | מאת: דניאל

שלום רב אני נער בן 16 וחצי, ובביתי התחוללה שרפה, שבעת כיבויה, שאפתי כמויות לא מעטות של פיח. יום לאחר מכן, השתעלתי מעט, וליחה מהפה ומהאף הייתה שחורה מהפיח, אך במשך היום נמוגה השחירות. רציתי לדעת, מהם הסיכונים בשאיפת פיח, מה הן ההשלכות, וכמה זמן אורך לגוף להתנקות משאריות הפיח במערכת הנשימה. תודה

13/12/2001 | 18:44 | מאת: ד"ר הדר ירדני

דניאל יקר, על פי מה שאתה מתאר הרי הפגיעה שלך היתה לא קשה. באם חלה פגיעה בריאות עקב שאיפת עשן, הרי שהיית חש בהחמרה במצב הריאתי או לא היתה הטבה. בדרך כלל קוצר נשימה מתפתח תוך 12 שעות וזאת עקב תגובת כיווץ של דרכי הנשימה בתוספת לאפר הרב שמצטבר ושעשוי לגרום לחסימה. בהמשך ללא טיפול יכולה להופיע החמרה. במקרים רבים של שאיפת עשן מתפתחת דלקת ריאות. למרות שאכן נראה לי על פי תאורך, שמצבך טוב, באם עדין יש לך קוצר או מצוקה נשימתית, שיעול, ליחה, חום או כל דבר אחר, המלצתי לפנות לבדיקת רופא ואולי אף צילום ריאות. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים