נוקש שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

25/11/2001 | 15:33 | מאת: דנה

בני בן השנתיים החל בשבוע האחרון לנקוש שיניים בלילה . הנקישות הן חזקות וממושכות . באחד הפעמים תחבתי את אצבעי לפיו כדי לעצור את הנקישות . שאלתי היא האם זה קשור למשהו נפשי ? פעם קראתי שיש קשר לזה . למה זה קורה ? תודה דנה

25/11/2001 | 18:02 | מאת: ד"ר הדר ירדני

דנה יקרה, חריקת שיניים בילדים אינה תופעה נדירה. לעיתים הנקישה נובעת מחלום רע. יש הקושרים אותן לתולעים, או להגדלת שקד שלישי. בדרך כלל החריקה אינה מהווה בעייה, או מעידה על בעיה קשה. באם נמשך, יש לפנות לרופא שיניים כי החריקה הממושכת עשויה לפגוע בשלמות השן. ניתן כמובן לבדוק באם יש תולעים, ואף להתייעץ עם רופא א.א.גרון. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים