דלקת ריאות לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

20/03/2005 | 09:49 | מאת: יפה

שלום רב! הייתי מעוניינת לקבל מידע על דלקת ריאות והדרכים למניעתה. יש לנו ילד קטן בן 8 חודשים. זו הפעם השלישית ברציפות (תוך שלושה חודשים) שהוא סובל מדלקת ריאות ובלית ברירה, בהוראת רופא הילדים, נאלצנו לתת לו אנטיביוטיקה (אוגמנטין 250). האנטיביוטיקה עוזרת - כך לפחות זה נראה כלפי חוץ, אבל הבעיה ממשיכה... יש לו שיעולים עם ליחה שלא עוברים לו. במקביל לאנטיביוטיקה אנחנו עושים לו אינהלציה, וגם זה נראה כאילו עוזר. השיעולים פוחתים, אך עם זאת הוא ממשיך להשתעל מדי פעם שיעולים "מכל הלב"... במיוחד בשכיבה (בשינה) לפעמים גם במשך היום. הליחה הזאת שלא יוצאת לו כנראה גורמת לו להמשיך להיות חולה שוב ושוב - כשבוע-שבועיים אחרי טיפול אנטיביוטי של 10 ימים חוזר הסיפור על עצמו: מופיע חום גבוה פתאומי (מעל 38 מעלות), אקמול כל 4 שעות שלא מוריד לו את החום, ביקור דחוף אצל רופא הילדים, שקובע כי יש לו דלקת ריאות, אנטיביוטיקה 10 ימים... הילד מסכן וחלש בימים הראשונים, אבל אח"כ יש תחושת אשליה כאילו הכל מתרפא - ושוב דלקת ריאות... אנחנו די מפחדם מההשפעות של האנטיביוטיקה, כי לטווח הרחוק כי משפיעה מאוד רעה על מערכת החיסון ועל מערכת העיכול... היא הורסת חיידקים טובים השומרים על חיסון ואיזון המערכות בגוף. מכאן - גלגל "קסם" שאין ממנו יציאה... הילד הופך להיות חולה בלי הפסקה ובמהלך הזמן הגף עלול "להתחסן" גם מפני האנטיביוטיקה... הוא יכול להיות חסין נגדה ואז גם היא לא תוכל לעזור באופן נקודתי... מה עושים?! עם רופא הילדים שלנו אין מה לדבר (ואולי נשקול לעבור לרופא אחר...) הוא רופא בעל שם וותק של שנים רבות בתחום רפואת הילדים, אבל קשה מאוד לדבר איתו ולקבל עידוד או מידע איך לחסן את הילד שלא יהיה חולה ולא כל הזמן "לכבות שריפות"... אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לנו, כי אנחנו ממש עובדי עצות... אגב, היינו גם בייעוץ אצל רופא ריאות, והוא לא רואה בעיה אקוטית עם הריאות... וגם הוא בעל שם וותק (רופא ממחלקת ריאות בתל השומר)... למי להאמין ובמי להתייעץ?!

שלום, אכן נראה שאתם די מיואשים. לעיתים יש זיהומים חוזרים שמקשים על החיים של ההורים והתינוק ולא קל להפתר מהם. הוא נבדק כאמור ע"י רופאים מנוסים ולא נמצאה בעיה מיוחדת וזה טוב. למרות זאת , ניתן לשקם את מערכת החיסון שלו ע"י מתן פרוביוטיקה, וכן ניתן לפנות לרפואה משלימה כדי לשפר את התפקוד של מערכת החיסון. נסו את האופציה הזאת ואל תתיאשו,יש עוד ילדים באותו מצב וכולם עוברים זאת ומחלימים.

מנהל פורום רפואת ילדים