ריבוי שתן

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

23/11/2001 | 16:53 | מאת: ביבי

מהם הגורמים העקריים לצמא חזק במשך היום ומתן שתן בכמות גדולה מהרגיל?

23/11/2001 | 21:43 | מאת: ד"ר הדר ירדני

ביבי יקרה, יכול להיות שאין בעיה רפואית אך הנושא שווה בדיקה ובראש וראשונה בדיקת סוכר. לעיתים התופעה שאת מתארת היא סימן ראשון לסכרת. גורמים נוספים יכולים להיות סיבות כליתיות, או הורמונלית, ואחרות . יתכן גם שכפי שכתבתי אין בעיה רפואית, אך הנושא דורש בדיקה. בברכה,.

25/11/2001 | 01:22 | מאת: פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג

לביבי שלום! בדרך כלל ילדים אינם חולים בחצי משרה. זאת אומרת חולים ביום ובריאים וישנים טוב בלילה. הסיבות העיקריות לשתיה מרובה ומתן שתן מרובה הן: סידן גבוה בדם, אשלגן נמוך, סוכר גבוה בדם-סוכרת, חוסר יכולת לרכז שתן בגלל חוסר הורמון ADH או בעיה כיליתית. בכל המקרים האלה לא כל כך סביר שהילד לא יקום בלילה לשתות הרבה ולתת הרבה שתן. אם הוא חולה, הוא חולה גם בלילה. למרות כל זאת יש לגשת לרופא הילדים לברר את העניין. בסופו של דבר אם הבעיה התנהגותית בלבד - גם אז יש לחשוב איך לפתור את הבעיה באופן ספציפי לאותו הילד. פרופ' צבי צדיק מנהל אנדוקרינית ילדים מרכז רפואי קפלן רחובות

מנהל פורום רפואת ילדים