אלרגיה לחלב פרה ולסויה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

22/11/2001 | 15:13 | מאת: סמדר

ביתי סובלת מלידתה מאלרגיה הן לפורמולות על בסיס חלב פרה והן על בסיס סויה, ניסיתי להאכילה בכל סוגי הפורמולות הקיימות לתינוקות אך בכל מקרה לאחר כשבוע-שבועיים היא התחילה לשלשל בצורה חריפה מאד, כשהפסקתי להאכילה בהן השלשול היה פוסק. בתחילה לא קישרנו בין הדברים והרופא היה מפנה לבדיקות צועה כדי לבדוק אם ישנו חיידק אך בכל המקרים התוצאה היתה שלילית. לכן בהמלצת הרופא, היא החלה לאכול "נוטרמיגן" אותו היא אוכלת עד היום כרגע היא בת 8 חודשים , לא ניסיתי מאז להאכיל אותה בפורמולה רגילה או סויה או כל מוצר חלב אחר. היא כמובן אוכלת פירות ומרק ירקות כרגיל לגיל זה , ההתפתחות שלה ומשקלה בסדר גמור לפי בדיקות טיפת חלב. עלי לציין כי בני הבחור סבל מאותה בעיה, רק שאצלו האלרגיה היתה מופיעה בצורה של פריחה בכל הגוף, גם הוא אכל נוטרמיגן עד גיל שנה וחצי ואז האלרגיה עברה לבד ומאז (היום הוא בן 4) הוא אוכל הכל. רק שאיתו היינו אצל הומאופט והוא קיבל טיפות שנקראות SULFURבאופן קבוע מרגע שהאלרגיה הופיעה ועד שחלפה אבל אין אנו יודעים בוודאות שזה מה שעזר. ממה נובעת ומה הסיבות לתופעה זו? האם תורשה מהווה חלק מהבעיה? האם יש דרך להקל עליה או לפתור אותה (תרופות רפואה אלטרנטיבית וכו') או שהיא צריכה לעבור לבדה? האם לנסות להאכיל אותה במעדני חלב או פורמולה רגילה כרגע? כיום יש תחרות גדולה בשוק הפורמולות על בסיס הענין של התפתחות התינוק, האם האכלה בנוטרמיגן גורמת לעיקוב או התפתחות איטית יותר יחסית לפורמולות רגילות? כל מידע או עזרה בענין יעזור.

22/11/2001 | 20:52 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

רגישות למזון בכלל וחלב פרה בפרט שכיחות מאד בגיל זה. התופעות יכולות להיות שונות אך שלשול לאחר חשיפה למזון או פריחה לאחר חשיפה הן אכן אפייניות (לעיתים מקשרים סימנים שונים לרגישות ואין הדבר כך). הפסקת המזון והיעלמות הסימנים מאשרים בד"כ את האבחנה של רגישות למזון כלשהו. באופן עקרוני, הרגישים לחלבון חלב פרה רגישים באחוזים גבוהים לחלבוני הסויה וע"כ אין נותנים לילדים אלו סויה אלא מעבירים אותם לכלכלה היפו- אלרגנית כדוגמת נוטרמיגן וחבריו. בד"כ, עם הבשלת מערכת העיכול, הרגישות חולפת וניתן לחזור לצרוך מוצרי חלב לאחר גיל שנה בפיקוח רופא. החל מגיל 9 חדשים ניתן גם לצרוך מוצרי חלב (ולא חלב נוזל) אך לזה יש להתייעץ עם הרופא - אם יש אכן רגישות ברורה כדאי לדחות זאת לאחר גיל שנה. אין קשר בין הטיפות שנטל בנך ובין היעלמות האלרגיה - מדובר, כאמור, בתהליך הטבעי של מצב זה. לביתך אין לתת כרגע מוצרי חלב וסויה אלא להמשיך בכלכלה היפואלרגית (אין זה משנה איזו) עד לגיל שנה. השימוש בכלכלה זו אינו מפריע להתפתחות. הסיפור המשפחתי אכן תואם את הצפוי, על אף שלא מדובר ב"מחלה גנטית" נטו אלא בשילוב של הפרעות סביבתיות ומשפחתיות. שאר האוכל - יכולה כרגיל.

28/11/2001 | 08:51 | מאת: הילה

סמדר שלום, שמי הילה ואני אמא של שירה בת 5 חודשים. גם שירה סובלת מאוד מארלגיה שמתבאטת בעיקר בפריחה אדומה בעיקר בטן ובגב. היא רגישה לחלב ולכן נסינו סויה וגם זה לא עזר. ניסנו גם נטרומגן ושוב ללא הטבה. אני מתחילה לחשוד שהפריחה לא קשורה לאכול . האם מנסיונך שמעת על רגישויות אחרות כמו אבקת כביסה, בדים , טיפות ברזל וכו. כמו כן חשבנו ללכת גם להומואופט, האם את יכולה להמליץ על רופא? תודה על העזרה

02/12/2001 | 11:45 | מאת: סמדר

הילה שלום! אני מאד מצטערת על העיכוב במתן התשובה עקב תקלה במחשב. כפי שכתבתי יש לי לצערי נסיון רב בנושא האלרגיה גם עם בני הבכור. אצלו האלרגיה היתה בצורה של פריחה אדומה אך בכל חלקי הגוף. בתחילה לא קישרנו בין התופעה לאכילה ופנינו לרופא עור במשך תקופה ארוכה האיבחון היה כי יש לו "סקביאס" וכל בני המשפחה טופלו במשחה שלה היו תופעות בפני עצמה...סיפור ארוך שלא עזר. כשהתיאשנו מהכל וכבר ממש לא ידענו מה לעשות פנינו לרופא פרטי הומאופט עליו קיבלנו המלצה חמה, ד"ר גולדמן יושב ברמת אביב ג' טל' 6423186 האבחון שלו היה קצר ולא ממש האמנתי שזה יעזור, הוא נתן לנו טיפות לתת לתינוק לתוך הפה פעם ביום ופשוט לא לאמין ביום השני הפריחה נעלמה לחלוטין קשה היה להאמין כי הוא היה אדום במשך תקופה ארוכה. המשכנו עם הטיפות עד מעל לגיל שנה, כפי שכתבתי איני יודעת אם זה מה שבאמת עזר לנושא האלרגיה או שהיא היתה עוברת בלוא הכי אך בגיל שנה וכמה חודשים היא עברה מאליה ומאז הוא אוכל הכל הכל. לדעתי אותו דבר יקרה גם עם ביתי הקטנה ולכן לא פניתי לרופא הפעם. אשמל לענות לעוד שאלות. סמדר

מנהל פורום רפואת ילדים