אסימטריה של הראש

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

21/11/2001 | 08:24 | מאת: עמית

בתי בת 4 חודשים. אובחנה אצלה אסימטריה של הראש (עם קרניסינוסטזיס??) נמצאת במעקב נוירוכירורג. השבוע נאמר לנו כי בקרוב יהיה עלינו לקבל החלטה האם לנתח אותה. הנוירו ממליץ ואומר שמדובר בפרוצדורה כירורגית פשוטה יחסית (אם אני מבינה נכון צריך "לפתוח" את אחד התפרים בגולגולת) שאיננה כרוכה בסיכון. הוא גם אומר שמדובר בעניין אסתטי בלבד ושאין לתופעה השפעה על ההתפתחות שלה. הייתי רוצה לקבל קצת פרטים על הניתוח - מה בדיוק מתבצע שם? מה הסיבוכים האפשריים? האם מדובר בסבל לתינוקת? מה הסיכון אם נחליט לא לבצע אותו - האם העיוות במבנה הגולגולת עלול להחמיר עם הגדילה? לתינוקת יש גם סטרידור מולד שנובע כנראה מהיצרות של הקנה והיא נמצאת במעקב מומחה ריאות (ללא טיפול מיוחד) האם בגלל מצב זה ההרדמה עלולה להיות מסוכנת לה במיוחד? אודה על קבלת כמה שיותר פרטים - הנושא מלחיץ ומפחיד אותנו. תודה!!

21/11/2001 | 17:18 | מאת: ד"ר הדר ירדני

עמית יקרה, ראשו של התינוק, וגם מוחו צריכים לגדול בשנה הראשונה (בעיקר). לשם כך קיימים המרפסים. מטרתם לאפשר גדילה של הראש והמוח. תינוקות אמורים להוסיף כשניים עשר ס"מ להיקף ראשם בשנה הראשונה. לשם מעקב בודקים את היקף הראש בטיפת חלב כל תקופה, ומתריעים באם גדל מעט מדי או הרבה מדי. סגירה מוקדמת של המרפסים והתפרים עוצרת את גדילת הראש, ולעיתים עם המשך הגדילה ישנה גם ירידה בעקומות של היקף הראש. הפסקה של לקיחת ויטמין אי+די מאיטה לעיתים את התהליך, אך לא תמיד מספיקה. באם התפרים נסגרו, אחת האפשרויות היא לפתוח אותן חזרה בעזרת ניתוח. זה אינו התחום שלי ויש לשאול כמובן את הנוירוכירורג המבצע, אך מדובר בניתוח שטחי מאד שאינו פוגע במוח, אלא מפריד מחדש את התפרים של הגולגולת. בנושא ההרדמה, בעיות של הצרות קנה, יכולות להוות לעיתים בעייה בבצוע אינטובציה. גם כאן הכתובת היא הרופא מרדים ילדים, ולא רופא הילדים. הם בעלי נסיון רב וידע ואם לא ניתן לבצע אינטובציה הם הראשונים שיגידו זאת. אז עשו חושבים עם רופא הילדים שלכם, בדקו מה מצב היקף הראש, האם באמת אינו גדל, דברו עם הנוירוכירורג, ועם המרדים והגיעו להחלטה הנכונה. אין ספק שיש למצא דרך על מנת שהמח ימשיך ויגדל. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים