תרופה diphereline

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

20/11/2001 | 22:38 | מאת: דיפרלין

שלום, אנחנו מעונינים לקבל מידע לגבי התרופה Dipherline לטיפול בבעיות גדילה של ילדים מתבגרים. במידה ואינך מכיר את הנושא נשמח לקבל הפניה לאתר או לפורום מתאים. תודה

21/11/2001 | 00:38 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

התרופה איננה מוכרת לי ואינה מופיעה ברישומי התרופות הקיימים אצלי. ניתן לדון בנושאי גדילה בכל פורום או אתר הדן בענייני אנדוקרינולוגיה, בעיקר של הילד.

25/11/2001 | 01:12 | מאת: פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג

diphereline תרופה זו מיועדת לעיכוב תהליך ההתבגרות. הרצאה מפורטת בנושא זה ובנושאי גדילה, תינתן ב- 28.11.2001 יום ד' בין השעות 16-19 בביה"ח קפלן במסגרת ערב עיון לציבור הרחב. לא מפורט למי בדיוק ולאיזו מטרה רוצים לתת תרופה זו, על כן קשה לענות בדיוק לעניין. בקיצור כעת. התרופה מיועדת לעיכוב תהליך ההתבגרות בהתבגרות שהחלה לפני גיל 8 בבנות ולפני גיל 9 בבנים. ככל שתרופה זו ניתנת בגיל מאוחר יותר יעילותה מוטלת בספק. תופעות הלוואי של התרופה הן עליה במשקל, יש כאלה הטוענים שלאחר הפסקת התרופה המשקל חוזר לנורמה. לפי ניסיוננו לא תמיד נפתרים מהמשקל העודף. באופן נדיר התרופות ממשפחה זו גורמות לנשירת שער, אלרגיה, אבצס "קר". עד לפני מספר שנים חשבו שאם יתנו תרופה זו לשם עיכוב ההתבגרות בילדים רגילים הם ימשיכו לגדול, התבגרותם תתעכב ובינתיים הם ירויחו גובה. ציפיות אלה לא עמדו במבחן המציאות. במספר עבודות מבוקרות הראו שאין תועלת ממשית בטיפול זה. ועל כן השלב הבא של המחקר היה שילוב של תרופה ממשפחה זו יחד עם הורמון גדילה. שילוב זה היה מעט יותר טוב מאשר עיכוב ההתבגרות בלבד. הדעות על יעילות שילוב זה גם הן במחלוקת. במרפאתי חקרו נושא זה ואנו כעת בתהליך סיכום התוצאות. אם יהיו לי יותר פרטים על הילד\ה אוכל לכוון תשובתי לעיניין. פרופ' צבי צדיק מנהל אנדוקרינית ילדים, מרכז רפואי קפלן www.gdila.co.il

מנהל פורום רפואת ילדים