רפלוקס?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

16/02/2004 | 12:39 | מאת: דנה

שלום דוקטור, בתי בת שבעה וחצי חודשים סובלת מזה כשלושה חודשים מהשתעלות כשזה מחמיר נוספת לכך נזלת. טופלה עד כה באינהלציות בודיקורט +טרבולין+מי מלח . בשבוע האחרון הוספנו לה אזניל לאחר בדיקה של רופא מומחה לריאות .הוא המליץ לעשות צילום חזה +בליעת בריום באם לא יהיה שיפור לאחר הטיפול באנטיביוטיקה. ובכן לאחר מס' ימים יש שיפור מה אך רצינו לעשות בכל זאת את הבדיקה מאחר והתופעה נמשכה זמן רב מידי. נודע לנו מחברה שבדיקת הרפלוקס היא בדיקה קשה וכוללת בליעת חומר ראדיואקטיבי. מהי בדיקת הרפלוקס וכמה זמן היא אורכת? האם היית ממליץ לעשותה? אציין כי בתי פלטה מגיל 0 ועדיין ממשיכה לפלוט אך עם זאת עולה יפה במשקל. היא אוכלת חלב אם+ ירקות ופירות. באם מדובר ברפלוקס, מהו הטיפול שניתן לקבל במקרה זה. סליחה על האורך אני מאוד מודאגת . תודה!!

16/02/2004 | 17:43 | מאת: ליבנת

שלום לך, בתי סבלה מרפלוקס (עד גיל שנה) וגם עברנו את הבדיקה לרפלוקס, הבדיקה לא נעימה בכלל מחזיקים לה את כל הגוף כולל ידיים ואת צריכה עם בקבוק לתת לה חומר כזה לבן וכך רואים להיכן האוכל עובר הבדיקה די מהירה כולל התשובות. בהצלחה

17/02/2004 | 00:01 | מאת: ד"ר מיקי שטיין

בליעת בריום אינה כוללת בליעת חומר רדיואקטיבי. בבדיקה זו שותים בריום ומצלמים צילומי רנטגן את התינוק. הבריום נראה היטב בצילום (קרני הרנטגן אינן חודרות אותו). הבדיקה אינה קשה בנה של חברתך יתכן ועבר מיפוי חלב ואז שותים חלב מסומן בחומר רדיואקטיבי. מאחר ובתך פולטת ..... יש לה רפלוקס (חזרת מזון לושט והחוצה) וכדאי להתיעץ עם רופא גסטרואנטרולוג ילדים על טיפול בבעיה

מנהל פורום רפואת ילדים