דלקת שתן..........אשמח למענה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

26/11/2020 | 11:19 | מאת: אמא

כתבתי לך לפני שבוע בקשר לבת שלי בת שנתיים וחודשיים שנראה בבדיקת סטיק במרפאה לוקטוצים +2 והיה לה חום של 38.2 של פעמיים ומקביל גם הייתה עם נזלת קשה וגודש באף ..ולא ביצענו תרבית כי זרקתי אותו בטעות והייתי כבר מתחילה באינטביוטיקה ציפוראל. זו פעם ראושנה שמזהיים אצלה דלקת שתן אף פעם לא קרה אבל לא הייתה מתלוננת על כאב בזמן השתנה. יש לי כמה שאלות 1.האם יכול להיות שבדיקת סטיק מושפעת מדלקת נרתיק חיצונית כי היה לה אודם במקום בשפתיים 2.מתי אני יכולה לעשות לה בדיקת שתן חוזרת ותרבית 3.האם us צריך להיות אחרי זמן מליקחת האינטביוטיקה או זה לא קשור ? 4. האם צריך לבצע בדיקות דם לכליות? 5.האם רפלוקס כליות מתגלה בגיל קטן אחרי לידה או אפשר גם בגיל יותר מוקדם? תודה וסליחה אבל קצת מוטרדת

שלום, סטיק אינו מושפע מדלקת חיצונית את יכולה לעשות בדיקה חוזרת לאחר סיום הטיפול האנטיביוטי לUS אין קשר לטיפול אין צורך לבצע בדיקת דם לכליות רפלוקס יתגלה בבדיקת ה US

מנהל פורום רפואת ילדים